aleksandar_trifunovic_trener_kkcz1PLEJ OF

Trifunović: borićemo se za čast kluba

 

Košarkaši Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa igraće protiv večitog rivala Partizana, a prema rečima trenera Aleksandra Trifunovića, „crveno-beli“ će se, uprkos svim problemima, boriti za čast i renome trofejnog kluba.

-Plasmanom u doigravanje za titulu državnog šampiona i u regionalnu NLB ligu mi smo ispunili rezultatski cilj za ovu sezonu – istakao je Trifunović i dodao da to ne znači da će se Zvezda unapred predati u duelu sa favorizovanim braniocem titule.

Povezana vest:  Danilović smiruje, Đorđević oduševljen

On je napomenuo da će svakom mladom igraču okršaji u plej-ofu puno značiti i da od svojih izabranika očekuje da puže više od maksimuma.

-Povrede i odlasci igrača uslovili su da svaki put imamo neku promenu u sastavu. Kapiten Vuk Radivojević neće igrati i to je svakako najveći hendikep za nas, ali i bez njega mi znamo šta nam je činiti – poručio je Trifunović.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana u Top 16

Mladi stručnjak ocenio je da „crveno-beli“ moraju da isprave greške iz poslednje utakmice protiv Partizana ukoliko žele da budu ravnopravan rival u polufinalu.

-Potrebni su nam veliko zalaganje i borbenost. Samo na taj način možemo da nadoknadimo manjak neiskustva – zaključio je Trifunović.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 18 časova u hali „Pionir“, a domaćini su „crno-beli“. Drugi susret na programu je 9. juna, a eventualni treći okršaj dva dana kasnije.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Dalasa u Hjustonu

U finale će se plasirati ekipa koja zabeleži dve pobede.