Marina Maljkovic KZS 1

Maljkovićeva: 2015. je naša najuspešnija godina

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković ocenila je da je 2015. godina najuspešnija za taj sport u Srbiji, a u novoj 2016. poželela je što bolji rezultat na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
-Prethodnu ću upravo pamtiti po tome što je bila najuspešnija kao i po neka četiri momenta koje izdvajam. Prvi je naša najbolja utakmica na prvenstvu i pobeda protiv Turske. Drugi momenat je postolje, ceremonija dodele medalja, zlatne konfete koje padaju po nama – magija -rekla je Maljkovićeva u božićnom intervjuu za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
-Treći momenat je ulazak u Srbiju, vožnja otvorenim autobusom kroz moj grad, Beograd, i taj magični doček ispred Skupštine, ostvarenje sna koji smo počeli da sanjamo 2011. godine – Srbija koja je došla da pozdravi prvakinje Evrope u ženskoj košarci. I četvrti momenat, prepun Pionir na Aranđelovdan (u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo s Nemačkom 21. novembra), dan kada je stigla potvrda za sve i dokaz da je sve to zapravo vredelo – dodala je ona.
Ženska nacionalna selekcija Srbije je prethodnog leta na šampionatu Evrope u Mađarskoj osvojila zlatnu medalju, prvu u svojoj istoriji, i tako izborila i prvo učešće na Olimpijskim igrama.
Srbija na Igre ide kao prvak Evrope što sa sobom nosi pritisak, ali prema Maljkovićevoj, to je nešto na šta je njena ekipa navikla.
-Svake godine taj pritisak je prisutan, tako je iz godine u godinu i sa te strane nije ništa drugačije. Što se tiče samih priprema, mi kao jedina sigurna ekipa iz Evrope imamo određenih problema u kreiranju plana priprema, jer nemamo s kim da igramo, čeka se kvalifikacioni turnir i rezultati istog, a to je u junu. Svim silama se trudimo da ipak organizujemo određene prijateljske utakmice i da sve protekne kao do sada, svih ovih godina što se tiče ozbiljnosti plana priprema – rekla je srpska selektorka.

Povezana vest:  Đorđević: Ko odbije poziv u reprezentaciju, biće mu žao