nba novi logo

NBA VESTI

San Antonio lako, Marjanović treći strelac ekipe

Košarkaši San Antonija savladali su u noći izmedju ponedeljka i utorka Bruklin kao gosti sa 106:79, uz odličnu igru srpskog centra Bobana Marjanovića. Marjanović je u osmoj uzastopnoj pobedi San Antonija u NBA ligi bio treći strelac ekipe. On je za 13 i po minuta na terenu postigao 13 poena i imao tri skoka i dve blokade.
Najbolji u njegovoj ekipi bio je Lamarkus Oldridž sa 25 poena, dok je 17 postigao Kavaj Leonard. Najefikasniji u Bruklinu sa 18 bio je Bruk Lopes. Bruklin je poražen u 10. uzastopnoj utakmici kod kuće, a petoj uopšte, iako je smenjen trener Lajonel Holins, kao i generalni menadžer Bili King.
Golden Stejt je na svom terenu sa 111:103 savladao Majami za 36. pobedu ove sezone u Oklendu.
Stefon Kari je bio najbolji u Golden Stejtu sa 31 poenom, dok je Drejmond Grin dodao 22 uz 12 skokova. Klej Tompson je pomogao ekipi sa 17. Najbolji u Majamiju bio je Dvejn Vejd sa 20, dok su Kris Boš i Džerald Grin dodali po 15.
Vašington je u gostima bio bolji od Čikaga i pobedio sa 114:100, predvodjen Džonom Volom, koji je imao 17 poena i 10 asistencija. Gosti su imali sedmoricu igrača sa više od 10 poena, u drugoj uzastopnoj pobedi nakon pet poraza u šest utakmica.
Marćin Gortat nije igrao zbog povrede kolena, kao i Bredlija Bila i Krisa Hamfrisa a osim Vola su se istakli Ramon Sešns sa 16 poena, kao i Geret Templ, Oto Porter i Nene Ilario sa po 14. Najefikasniji u Čikagu bio je Derik Rouz sa 23 poena, dok je Džimi Batler dodao 19, uz sedam asistencija.

Povezana vest:  Juniori Srbije savladali Sloveniju