dzikic 08012016 002

Džikić: Nismo pali u paniku

Trener košarkaša Partizana Aleksadar Džikić rekao je da je srećan što njegova ekipa nije pala u paniku posle preokreta Krke u večerašnjoj utakmici u Novom Mestu i dodao da su mu osećanja pomešana, pošto je s tim slovenačkim klubom ostvario najveće trenerske uspehe u karijeri.
-Utakmica u Novom Mestu je za mene posebna, jer sam se vratio u grad i klub gde sam zabeležio najveće trenerske uspehe u karijeri. Emocije su pomešane i zbog situacije u kojoj se sada nalazi naš klub. Najvažnije je bilo da počnemo borbeno i učinimo sve što možemo da bi pobedili – rekao je Džikić, a preneo sajt Partizana.
Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Novom Mestu Krku sa 75:70, u utakmici 20. kola Jadranske lige, i tako ostvarili prvu pobedu na gostujućem terenu u sezoni. Džikić je u dva navrata predvodio Krku i osvojio dve šampionske titule u Sloveniji i Evročelendž kup.
-Suprotstavili smo se Krki, koja ima jednu od najjačih centarskih linija u ligi. Radujem se dobroj igri (Erjon) Kastratija i (Jure) Ritlopa. Znali smo da će ekipa Krke reagovati u trećoj četvrtini. Na previše lagan način smo joj dozvolili da čak i povede. Srećom, nismo pali u paniku – dodao je Džikić.
Novi centar Partizana Darel Vilijams debitovao je večeras za crno-bele.
-Brzo smo se prilagodili i već u prvom poluvremenu napravili razliku. Nakon toga su došli Krkini minuti. Na kraju smo uspeli, pobedili smo. Za pobedu bih uradio sve što trener traži od mene – rekao je Vilijams.

Povezana vest:  Jokić postigao 41 poen u pobedi Denvera protiv Portlanda