dzikic 08012016 002

Džikić: Moraćemo mnogo da radimo da bismo bili konkurentni

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da će njegovi košarkaši morati dodatno da rade da bi bili uspešni protiv Crvene zvezde u 22. kolu Jadranske lige i ocenio da će to biti sudar dva različita načina igre.
-Očekuje nas zahtevna utakmica, fizički i energetski, protiv protivnika koji ima svoje razloge za visoku motivisanost. Mi imamo svoje, čak i kada ostavimo po strani činjenicu da je to derbi. Situacije u kojima se nalazimo su potpuno drugačije, tako da je naša i njihova priprema za meč potpuno drugačija – rekao je Džikić novinarima u Beogradu.
Partizan se bori za opstanak, a Zvezda za prednost domaćeg terena u prvom kolu plej-ofa, tako da obe ekipe moraju da pobede.
Džikić je kazao da će sutrašnja utakmica biti sudar dva drugačija tima.
-To će biti sudar dva načina košarkaške igre. Oni igraju Top 16 (Evrolige), izvanredna su atletska ekipa, spolja su čvrsti i veliki. Moramo da radimo više da bismo bili uspešni. Da se više krećemo, da ne prestajemo da radimo. Ne možemo da se povučemo u sebe i da se branimo od njihove odbrane. Svi smo svedoci da njihova igra funkcioniše na evroligaškom nivou – rekao je Džikić.
U crno-belima nema ozbiljnijih povreda, odnosno svi su za sada u konkurenciji za tim, ali su zbog manjih problema neki igrači van treninga.
-Situacija je od treninga do treninga. Aleksandar Cvetković i Darel Vilijams su juče trenirali sa timom i večeras će. Nisu to povrede koje odvajaju od parketa. Vrlo su neprijatne i udaljavaju od trenažnog procesa, a nama je to sad imperativ. Ima još nekih minornih stvari koje nisu za medije – rekao je Džikić.
Utakmica Partizan-Crvena zvezda igra se sutra od 21.00. Ulaz na utakmicu omogućen je samo navijačima sa sezonskom kartom, a crno-beli će rivalu dati 300 ulaznica, prema dogovoru sa početka sezone.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston prepolovio prednost Majamija