gregg popovic

Greg Popović predvodi košarkaše Zapada protiv Istoka

Trener košarkaša San Antonija, Greg Popović, predvodiće ekipu Zapada u ol stars (all-stars) susretu sa Istokom, iako treneri Golden Stejta imaju bolje rezultate od njega u ovoj sezoni. Popović je kazao da je uzbudjen zbog prilike koju je dobio, prenosi agencija AP.
-Sjajan je osećaj znati da ćeš biti u svlačionici sa nekima od najboljih svetskih sportista – rekao je trener. Popovićeva ekipa ove sezone ima lošiji skor na Zapadu od Golden Stejta, ali su pravila NBA lige takva da treneri te ekipe ne mogu da vode zapad na ol stars meču.
Naime, trener „Ratnika“ Stiv Ker (Steve Kerr) vodio je Zapad prošle sezone i ne može to da učini dva puta uzastopno.  Ali, Ker je ove sezone bio odsutan zbog operacija pa je tim do rekorda lige od 24 pobede bez poraza na startu šampionata zapravo vodio njegov zamenik Luk Volton (Luke Walton).
Medjutim, po pravilima NBA lige pobede pomoćnog trenera pripisuju se glavnom treneru, tako da će Zapad voditi Popović čiji tim ima drugi najbolji skor u toj konferenciji.  Popović je kazao da je impresioniran rezultatima pomoćnog trenera Golden Stejta. „Luk je bio sjajan. Uradio je sjajan posao i iskoristio priliku“, rekao je trener San Antonija. Meć izmedju Zapada i Istoka biće održan 14. februara u Torontu. 

Povezana vest:  Partizan pobedio Široki u Beogradu