kkpar mega 19122015 0130

Aranitović: Vratiću se još jači

Košarkaš Mega Leksa Aleksandar Aranitović rekao je danas da veruje da će se nakon duže pauze zbog povrede ligamenata kolena vratiti još jači i dodao da će biti spreman za narednu sezonu.
-Očekuje me operacija i duži oporavak, ali verujem da ću se iz ove povrede vratiti još jači i biti spreman za narednu sezonu – rekao je Aranitović za klupski sajt.
On je doživeo povredu ligamenata kolena na meču protiv Cedevite u Jadranskoj ligi, zbog čega ga očekuje duža pauza. Aranitović se povredio u 28. minutu utakmice prilikom šuta za tri poena nakon čega je izašao iz igre i više se nije vraćao na teren.
-„Svakako mi je bilo vrlo teško kada su mi saopšteni rezultati pregleda, ali kao sportista uvek morate da budete pripremljeni za ovakve stvari. Dobio sam zaista veliku šansu u Megi i zbog toga sam izuzetno zahvalan treneru (Dejanu) Milojeviću, kompletnom stručnom štabu, saigračima i uopšte, svima u klubu. Tokom cele sezone smo imali problema sa povredama i pored toga smo postigli sjajan rezultat – rekao je on.
Ovaj 18-godišnji košarkaš je ove sezone u Jadranskoj ligi prosečno po utakmici igrao 20 minuta, a beležio je 5,6 poena i 2,8 skokova.
Aranitović je bio pozvan da ove sezone učestvuje i na velikom i prestižnom međunarodnom kampu „Košarka bez granica“ koji će se održati od 12. do 14. februara u Torontu tokom NBA Ol-star vikenda. Sa juniorskim timom Mege je pobedio na turniru u Rimu gde je proglašen za najboljeg igrača, i kvalifikovao se za fajnal-ejt juniorske Evrolige u Berlinu.

Povezana vest:  Kadeti u četvrtfinalu EP

PHOTO: Mega Leksa