dejan radonjic cz tajfun

Radonjić: Cedevita još nije osetila pravi ambijent Pionira

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra mnogo bolje u odnosu na prethodna dva meča protiv zagrebačke Cedevite ako želi da upiše prvu pobedu nad tim timom ove sezone. Crveno-beli sutra dočekuju Cedevitu u utakmici sedmog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.
-Još jedan duel protiv Cedevite ove sezone, prvi u Evroligi uopšte. Cedevita je godinama gradila i izgradila stabilan klub, koji iz godine u godinu postiže dobre rezultate…To je tim koji je pokazao kvalitet i nije slučajno što je medju 16 najboljih ekipa u ovoj sezoni. Dva puta su nas pobedili i to dovoljno govori o ozbiljnosti koja je potrebna da bi se Cedevita savladala prvi put ove sezone – rekao je Radonjić novinarima u hali Pionir. 
Zvezda u Top 16 fazi ima skor od tri pobede i tri poraza, dok zagrebački klub ima dva trijumfa i četiri poraza. Radonjić je podsetio da je Cedevita u prvoj fazi Evrolige ostvarila tri velike pobede u gostima, protiv Armanija, Efesa i Limoža. 
-Nastavili su u istom ritmu i u Top 16 fazi. To je tim koji zaslužuje pristup koji mora biti puno bolji od onog iz prošlog duela, 4. januara (u Jadranskoj ligi), potrebna je kvalitetnija igra u dugom intervalu, u oba pravca… da kroz takav odnos i kvalitet igre dodjemo do pobede – rekao je Radonjić.
-Meč je za nas više od igre, ali mi u ovom trenutku želimo da pred našim navijačma dodjemo do novih bodova. Tačno je da je Cedevita slavila u Pioniru, ali siguran sam da nije osetila pravi ambijent Pionira. Mi ćemo na impulsu tog ambijenta dati sve od sebe da ostvarimo još jednu pobedu u Top 16 – dodao je Radonjić.
Trener Zvezde je rekao da ekipa ima odredjenih zdravstvenih problema, ali nije želeo da navede o kojim igračima je reč. 
-Moramo sačekati do sutra da vidimo da li možemo da računamo na sve – rekao je Radonjić. 
Na pitanje novinara da li bi Zvezdi bile dovoljne četiri pobede za plasman u narednu fazu Evrolige, Radonjić je rekao: 
-Smatram da treba da razmišljamo samo o sledećem meču, stvari se manju, Panatinaikos se pojačao… Radićemo da prvo sutra dodjemo do bodova, pa onda da razmišljamo dalje. Da li su četiri pobede dovoljne ili ne, to je više stvar sportske prognoze nego ozbiljnih košarkaških analiza – rekao je trener Zvezde.
Utakmica izmedju Zvezde i Cedevite igra se sutra od 20.00 u hali Pionir. Ulaznice za taj meč su rasprodate.

Povezana vest:  Sutra počinje prodaja karata za TOP 16 fazu