Kobe

NBA VESTI
Brajant odigrao poslednju ol-star utakmicu, Zapad bolji od Istoka

Ekipa Zapadne konferencije pobedila je u noći izmedju nedelje i ponedeljka Istočnu sa 196:173, u ol-star utakmici košarkaške NBA lige u Torontu, na kojoj je postignuto najviše poena od kada se to takmičenje organizuje.

Ol-star utakmicu, koja je prvi put igrana van teritorije SAD, izmedju ostalog je obeležio legendarni igrač Los Andjeles Lejkersa Kobi Brajant, kome je to bila poslednja u karijeri.

-Bilo je zabavno. Imao sam zadovoljstvo da igram s tim momcima, smejem se i šalim sa njima na klupi – rekao je Brajant posle utakmice.

Povezana vest:  Kešelj pronašao novi klub

Brajant je postigao 10 poena, čime je dozvolio Lebronu Džejmsu da ga prestigne na prvom mestu po broju poena na ol-star duelima.

Džejms je postigao 13 poena i ukupno u ol-star utakmicama ima 291, jedan više od Brajnata.

Najefikasniji u pobedničkom timu sa 31 poenom bio je Rasel Vestbruk, koji je poneo trofej najkorisnijeg igrača utakmice (MVP). Sledio ga je Stefon Kari sa 26, Entoni Dejvis sa 24 i Kevin Durent sa 23. Istok je predvodio Pol Džordž sa 41 poenom, dok je Džon Vol postigao 22.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Igrači Hemofarma i dalje zavejani blizu Mostara

Igrači obe ekipe su se pozdravili sa Brajantom, koji je napustio igru minut i šest sekundi pre kraja utakmice.

-Svi smo mi u jednom trenutku našeg života poželeli da budemo kao Kobi. Gledali smo ga tokom odrastanja i želeli smo da mu iskažemo poštovanje – kazao je Dvejn Vejd, dok je trener Zapada Greg Popovič rekao da je Brajant „duže vreme ikona NBA lige“.

Povezana vest:  Luka Mitrović potpisao za Bamberg

Brajant je učestvovao na ol-star vikendima od 1997. godine, a na utakmici je debitovao 1998. Taj duel obeležio je Majkl Džordan, kome je to bila poslednja ol-star utakmica u dresu Čikaga.

Igrače su pre utakmice predstavili nekadašnji NBA košarkaš Stiv Neš, kao i muzičar Drejk. Himnu Kanade pevala je Neli Furtado.

Utakmici je prisustvovao i Majkl Džordan, kome je kao predsedniku Šarlota prosledjena baklja, s obzirom na to da će se naredni ol-star održati u tom gradu.

PHOTO: NBAE/Getty Images