mega karsijak

Mega prvi finalista košarkaškog Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Mega Leksa prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća, pošto su danas u Nišu pobedili Metalac sa 97:86 (22:20, 25:16, 34:24, 16:26). Mega će igrati protiv pobednika duela Partizana i Crvene zvezde, koji počinje večeras u 21 sat.
Najefikasniji u pobedi Mege bio je Danilo Nikolić sa 24 poena, 17 je postigao Nikola Janković, 14 Ognjen Jaramaz, a Timoti Luvavu 13.  Metalac je predvodio Petar Rakićević sa 18 poena, Đorđe Majstorović postigao je 15, a Dušan Kutlešić 14 poena.
Mega je iskoristila umor i manje igrača u rotaciji protivnika, koji je u petak izborio polufinale, dok je ekipa iz Sremske Mitrovice imala dan više odmora. Jaka odbrana krasila je igru Mege od početka, a ekipa trenera Dejana Milojevića je već na početku povela 13:3, da bi sredinom druge deonice ponovo stekla veliku prednost.
Mega je, predvođena posebno raspoloženim Nikolićem, koji je postigao 13 poena u trećoj četvrtini, uvećavala prednost, koja je na kraju tog perioda bila plus 21.  Ipak, Metalac je do kraja uspeo da smanji zaostatak i izgubi sa 11 razlike. Finale će se igrati sutra od 21 sat u niškoj hali Čair.

Povezana vest:  Svetsko finale najvećeg 1na1 basket turnira stiže u Beograd