marina maljkovic ep 2015

Maljković: Nismo igrale dobro

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da njena ekipa u večerašnjoj utakmici proti Ukrajine nije igrala dobro već „košarkaški neinteligentno“.
Košarkašice Srbije izgubile su večeras u Kijevu od Ukrajine sa 75:78 u utakmici trećeg kola Grupe D u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i pretrpele prvi poraz.
-Nažalost, iako sam želela da izbegnemo ono dobro poznato u sportu da moramo da se spustimo na zemlju, to nije moglo da se izvede večeras. Objektivni problemi i izostanak Sonje Petrović na današnjoj utakmici su učinili svoje. Nismo igrale dobru košarku. Nismo igrale našu dobro prepoznatljivu košarku, koje se pribojava cela Evropa. Nismo poštovale koncept naše igre – rekla je Maljković, preneo je Košarkaški savez Srbije.
Maljković je rekla da sve ekipe igraju motivisano protiv Srbije, koja je prvak Evrope.
-Cela hala se spustila da slavi pobedu Ukrajine. I pored svih tih objektivnih problema koji su bili u pripremi za ovu utakmicu, mi smo večeras odigrali i košarkaški neinteligentno. Sada smo u situaciji da moramo da dobijemo Nemačku. Očekujem da ostavimo po strani objektivne probleme i sa Sonjom Petrović u timu pobedimo Nemačku – navela je Maljković.
Košarkašice Srbije u sredu igraju na gostovanju protiv Nemačke u četvrtom kolu.
Na tabeli Grupe D Ukrajina ima sve tri pobede, Srbija pobedu manje, Nemačka je treća skorom od pobede i dva poraza, dok je Luksemburg pretrpeo sva tri poraza.

Povezana vest:  Danilovićeva supruga: Saša pokušao da obuzda Filipovića