Dejan Milojevic 2

Milojević: Trofej je nagrada za dobar rad

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je danas osvojeni trofej Kupa Radivoja Koraća nagrada za rad i dobre igre njegovih košakraša tokom sezone.
-Ovaj trijumf je došao kao nagrada za rad i dobre partije tokom čitave sezone. Nagradjeni smo od košarkaškog inženjera, onog gore, za sav trud – rekao je Milojević novinarima posle utakmice.
Mega je osvojila prvi trofej u klupskoj istoriji, pošto je u Nišu pobedila Partizan sa 85:80 u finalu Kupa Radivoja Koraća. Milojević je kazao da je utakmica bila lepa i da mu je žao što ne postoje dva trofeja, da jedan pripadne i njegovom kumu, treneru crno-belih Aleksandru Džikiću.
-A opet, drago mi je što sam pobedio. Stvarno mi je žao što obojica nismo mogli da pobedimo. Partizan je kontrolisao uakmicu, iako smo ih uveli u ritam koji nama odgovara. Partizan je dosta pogadjao, kao i mi, i publika je imala šta da vidi – kazao je trener Mege.
On je dodao da je njegova ekipa iskoristila dve greške protivnika u ključnim momentima, pogodila dva šuta i Partizan posle toga nije imao vremena da preokrene.
-Ekipa je bila smirena, staložena i isplatilo nam se. To je sport, imali smo malo više sportske sreće i zasluženo osvojili trofej – rekao je Milojević.
Prema njegovim rečima, Mega još nije košarkaški sazrela.
-Ne mogu da kažem da smo sazreli, menjamo po osam-devet igrača svake godine. Igrali smo tri finala, a iz prvog nema nijednog istog igrača – kazao je Milojević, na šta se Džikić nadovezao:

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Srbija na kraju prve faze doživela poraz od Crne Gore

-A mi smo kompletni – što je izazvalo smeh u sali.
Trener Mege je pohvalio i atmosferu u hali Čair.
-Ovo je prava atmosfera u kojoj sazrevaju igrači. Ovim mojim Francuzima je trebalo pet minuta da se opasulje kada su videli atmosferu. Ovo su stvari zbog kojih radimo ovaj posao – rekao je Milojević.
Igrač Mege Danilo Nikolić rekao je da se nada da trofej u Kupu neće biti poslednji za njegovu ekipu ove sezone.
-Igrali smo odlično, i oni i mi, ali smo dokazali kvalitet i da možemo da dobijemo uvek kada igramo odbranu kako umemo. Nadam se da nam ovo neće biti jedini trofej ove godine – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  EP 2013 FRANCUSKA, SENIORKE, I košarkašice Srbije u grupi sa Crnom Gorom