misko raznatovic

Ražnatović: Nisam očekivao trofeje

Košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović, nezvanično prvi čovek Mega Leksa, rekao je da po osnivanju kluba očekivao da će parirati Partizanu i Crvenoj zvezdi, kao i da nije očekivao da će taj klub osvoji Kup Radivoja Koraća.
-Ovo nije bilo baš za očekivati, ovakva pobeda, pred 5.000 navijača, možda i najboljih u Evropi, uz Zvezdine. Nije ideja da se klub na ovom zaustavi, još dva trofeja su u igri – rekao je Ražnatović novinarima u Nišu.
Mega je osvojila prvi trofej u klupskoj istoriji, pobedom nad Partizanom 85:80 u finalu Kupa Radivoja Koraća. Prema rečima Ražnatovića, pobeda nad Partizanom daje za pravo igračima Mege da sa puno samopouzdanja igraju protiv Budućnosti u polufinalu Jadranaske lige.
-To je nešto što nam da je za pravo da sa puno samopouzdanja izađemo na teren u Podgorici. Do danas sam mislio da su šanse za to minimalne, ali ovo je velika injekcija samopouzdanja – rekao je Ražnatović.
On je ocenio da je finalna utakmica Kupa bila „sjajna“, kao i to da je „pobedio hrabriji, a ne bolji tim“.
-Partizan je lopta delila od pobede, ali Mega se svaki put vraćala. Pobedila je na tradicionalni način, u poslednjih pet minuta. Košarka je bila sjajna. Drago mi je što sam gledao ovu utakmicu i da je klub čije sam postavio temelje osvojio prvi trofej – dodao je on.
Prema njegovim rečima, pobeda Mege je dobra za srpsku košarku.
-Ovo je dobro za košarku, da se razmrda žabokrečina jer su samo večiti rivali osvajali trofeje. Pojavilo se nešto novo i drugačije, što izaziva simpatije javnosti i navijača. Ovaj turnir je dobar za srpsku košarku, a ne samo za Megu – rekao je on.
Kako je kazao, Partizan je u finalu igrao bolje nego u polufinalu protiv Zvezde, za koju je rekao da je jedna od najboljih ekipa u Evropi. On je istakao da ranije nije očekivao da će se Mega uzdići toliko da se bori sa Zvezdom i Partizanom, kao i da osvaja trofeje.
Prema njegovim rečima, Megu svi simpatišu zbog brojnih razloga, poput poletne igre, ludih dresova, nekomentarisanja sudjenja. Ražnatović je rekao da je cilj kluba ove sezona da obori rekord i da postane prvi koji će imati četiri igrača na draftu.
-Dosad su rekordi bili po tri igrača, ali dolaskom Ivice Zupca bi i to moglo da se izmeni i to me čini jako ponosnim. Mislim da neću doživeti da taj eventualni rekord padne – rekao je Ražnatović.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana žele da se vrate na pobednički kolosek