cirbes cz sutjeska

Cirbes: Pokušaćemo da reagujemo na pravi način

Košarkaš Crvene zvezde Maik Cirbes rekao je danas da će njegova ekipa neuspeh na Kupu Radivoja Koraća pokušati da iskoristi kao motivaciju za predstojeću utakmicu protiv Efesa u Evroligi.
-Nemamo vremena da se bavimo Kupom, da tugujemo. Svi znamo šta se desilo i pokušaćemo da reagujemo na pravi način. Svi smo porfesionalci i moramo da se koncentrišemo na Efes. U prvoj utakmici smo videli da su dobar evroligaški tim, ali i da možemo da igramo protiv njih – rekao je Cirbes novinarima u Beogradu. 
Košarkaši Zvezde, posle eliminacije u polufinalu Kupa Radivoja Koraća prošlog vikenda, u petak u Vršcu igraju protiv Efesa, utakmicu osmog gola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige. Meč se igra u vršačkoj hali „Milenijum“ zbog zauzetosti hale „Aleksandar Nikolić“. 
-Očekujem punu halu, ne mislim da će biti loše što igramo u Vršcu. Navijači će biti uz nas, kao što su i u Beogradu – naveo je Cirbes.
Košarkaš Zvezde Vladimir Štimac rekao je da će se crveno-beli imati dovoljno vremena da se priviknu na halu u Vršcu i dodao da to što ne igraju u Beogradu neće biti problem.
-Za mnoge od nas neće biti neobično, jer smo igrali tamo… Neki su igrali u Hemoframu, neki su igrali tamo 100 puta sa Zvezdom, neki trenirali s reprezentacijom… Mislim da neće biti velike razlike. Ključ uspeha je da budemo koncetntrisani, da damo sve od sebe, da slušamo trenera i da se spremimo taktički dobro, jer je Efes sjajna ekipa predvodjena sjajnim trenerom – rekao je Štimac.
Zvezda nije uspela da odbrani Kup Radivoja Koraća u Nišu, pošto je u polufinalu izgubila od Partizana, ali Štimac nije želeo da se vraća to. 
-Nemam komentar o Kupu, pričam samo o Efesu… Gledamo sledeću utakmicu, gledamo da to pobedimo, ne treba se vraćati na ono što je prošlo – dodao je Štimac.
Utakmica izmedju Zvezde i Efesa igra se u petak od 20.00 u Vršcu.

Povezana vest:  Partizan u ponedeljak počinje pripreme