ana dabovic ep 2015

Ana Dabović: Timskom igrom do cilja

Košarkašica Srbije Ana Dabović rekla je danas da je njena ekipa timskom igrom stigla do vrlo važne pobede protiv Nemačke u kvalifikacijama za Evropsko prventsvo.
-Veoma teška utakmica, baš kao i što smo očekivale, ali nije bilo nikakvih iznenađenja. Igrale smo timski i borile se tokom cele utakmice i tako smo ostvarile pobedu kojom smo praktično osigurale plasman na Evropsko prvenstvo, što nam je i bio cilj – rekla je Ana Dabović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je sinoć u Vaserburgu Nemačku 78:66 u utakmici četvrtog kola Grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj.  Najefikasnija u pobedi nad Nemačkom bila je Ana Dabović sa 21 poenom, a sjajnu partiju pružila je i Danijel Pejdž sa dabl-dabl učinkom – 17 poena i 11 skokova.
-Srećne smo zbog pobede, ali mislim da nam je ona pokazala da postoji još prostora za napredak. Moramo da pronađemo bolji ritam, kako u napadu, tako i u odbrani – rekla je Danijel Pejdž.
Srpske košarkašice imaju tri pobede i jedan poraz na drugom mestu na tabeli Grupe D, iza Ukrajine sa maksimalnim skorom, a ispred Nemačke sa jednim trijumfom i Luksemburga sa četiri poraza. Do kraja kvalifikacija, koje se nastavljaju u novembru, ostala su još dva kola.
Plasman na Evropsko prvenstvo, uz domaćina Češku, obezbediće pobednice devet grupa u kvalifikacijama, kao i šest najboljih drugoplasiranih timova. Košarkašice Srbije, pre nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, čeka najveći izazov â?? Olimpijske igre u Rio de Žanejru, koje će biti održane od 5. do 21. avgusta.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde pobedili Borac