snezana_markovic_dragan_djilas_kk_partizanPotpisan sporazum o izgradnji hale za Partizan

 

Ministarka omladine i sporta u vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potpisali su danas sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje hale za trening za košarkaški klub Partizan.

-U našoj strategiji razvoja postoje tri prioriteta: deca, infrastruktura i vrhunski sport. Partizan promoviše Srbiju i Beograd i ispunjava sva tri kriterijuma. Zamislite, ko bi čuo za jedan mali grad u Nemačkoj, Menhengladbah, da nema fudbalskog kluba Borusija. Istovremeno, ministarstvo je bilo dužno da isprati dobre rezultate Partizana – rekla je Samardžić-Markovićeva novinarima u Skupštini grada.

Povezana vest:  Radonjić očekuje tešku utakmicu u Istanbulu

Gradonačelnik Đilas podsetio je da Beograd već dve godine pomaže košarkaškom klubu Partizan.

-Partizan je institucija, svugde se priča o njemu i o Beogradu. Voleli bi jednog dana da i Beograd organizuje završni turnir Evrolige, pa da Partizan ponovo bude prvak. Lično, voleo bih i da Crvena zvezda ostvari takav uspeh, ali to u ovom trenutku nije realno – našalio se Đilas, koji navija za Crvenu zvezdu.

Povezana vest:  Tomašević: Ne obezvređujte ime Radivoja Koraća

Predsednik Partizana Predrag Danilović ocenio je da će izgradnja hale biti podstrek crno-belima za još bolje rezultate u budućnosti.

-Presrećan sam… Bilo je malo skepse kada je prvi put pomenuta ova ideja, ali nisam sumnjao u njenu realizaciju. Ova hala će biti važna za stvaranja novih igrača, kako Partizana, tako i reprezentacije – naveo je Danilović.

Povezana vest:  Pipan: Partizan je uvek favorit u Pioniru

Prema odredbama sporazuma, Beograd će obezbediti građevinsko zemljište u javnoj svojini, obezbediti potrebne dozvole i saglasnost nadležnih organa. Grad će, takođe, učestvovati i u troškovima uređenja zemljišta.

Ministarstvo omladine i sporta će sprovesti postupak javne nabavke i finansirati izradu projekta i tehničke kontrole. Posle nabavke, ministarstvo će finansirati ugovorene radove.

Nakon obezbeđivanja sve dokumentacije i sprovedenog postupka javne nabavke za izvođenje radova, zaključiće se ugovor sa Partizanom o načinu korišćenja i održavanju hale.