Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je danas širi spisak od 24 igrača koji će biti u konkurenciji za učešće na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu.

Na spisku su: Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Nemanja Dangubić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Marko Kešelj, Ognjen Kuzmić, Vladimir Lučić, Milan Mačvan, Stefan Marković, Boban Marjanović, Vasilije Micić, Dragan Milosavljević, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Marko Simonović, Vladimir Štimac, Miloš Teodosić i Rade Zagorac.

Prvo okupljanje i početak priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir, na koji će sa ovog spiska biti pozvano 16 igrača, zakazano je za 15. jun u beogradskom hotelu Kraun Plaza, objavljeno je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Povezana vest:  "Beogradska košarkaška klinika Dušan Ivković" će se održati 1. i 2. jula

Kvalifikacioni turnir je na programu od 4. do 9. jula u Kombank areni, a Srbija će igrati u Grupi A sa Portorikom i Angolom, dok su u B grupi Češka, Letonija i Japan. Samo će pobednik turnira obezbediti plasman na Olimpijske igre 2016. u Riju.