EVROKUP

Zvezda u Šoleu za osminu finala

tadija_dragicevic_kos_czvKošarkaši Crvene zvezde otputovali su u Šole gde će danas sa istoimenim francuskim timom igrati meč četvrtog kola Grupe F Evrokupa i pokušati da pobedom i teoretski obezbede plasman u drugu fazu takmičenja.

Dve ekipe su prvi međusobni mčc igrali pre samo nedelju dana u Beogradu kada je Zvezda pobedila sa 82:66 mada mnogo teže nego što se može naslutiti na osnovu rezultata. Ta utakmica je, ipak, bila prilika da crveno – beli upoznaju francusku ekipu.

Povezana vest:  Košarkaši bez Teodosića lete u Kinu

-Sad ih bolje poznajemo, znamo šta je bitno za njihovu igru i pokušaćemo da iskoristimo neke njihove lošije strane – kazao je trener Zvezde Aco Petrović. – Odlična su ekipa i bolje partije pružaju kod kuce, gde imaju punu dvoranu. Mi uvek idemo na pobedu, jer u grupi još ništa nije rešeno. Sa četvrtom pobedom obezbeđujemo prolaz, ali ne i prvu poziciju.

Povezana vest:  Partizan u prvom kolu dočekuje Borac, Zvezda gostuje Ciboni

Kapiten za sada neporažene ekipe u Evrokupu Tadija Dragićević složio se sa mišljenjem trenera i ponovio da je cilj Zvezde prvo mesto u grupi i lakši protivnik na žrebu za osminu finala.

-Cilj nam je prvo mesto, ali očekujem potpuno drugačiju utakmicu nego u Pioniru. Mnogo bolje igraju pred svojim navijačima i već smo videli koliko su dobri u skoku. I pored poraza u Zadru (u Jadranskoj ligi), putujemo u dobroj atmosferi i sa željom da ne ponovimo greške iz Dalmacije“, naveo je Dragićević.

Povezana vest:  Radonjić: Problemi posledica brojnih izostanaka i povreda

Zvezda će, kao i u Zadru, igrati bez Marka Kešelja, dok se Filip Videnov vraća u tim.

Utakmica između Zvezde i Šolea počeće u 20.45.