Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u finalu plej-ofa Super lige Srbije, pošto su danas na svom terenu ubedljivo pobedili Partizan sa 84:53 (21:15, 21:12, 22:12, 30:21). Titulu šampiona, koju brani Zvezda, osvojiće tim koji prvi dodje do tri pobede. Sledeći meč igra se u nedelju i tada će Partizan biti domaćin.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kvinsi Miler sa 24 poena, a imao je i šest skokova. Stefan Jović postigao je 15, a Marko Simonović 11 poena. Darel Vilijams postigao je 10 poena za Partizan, a Kevin Džons devet.

Zvezda je dvocifrenu prednost stekla u drugoj četvrtini, kada je ekipu predvodio Miler, a meč je definitivno prelomila u trećoj četvrtini.

Povezana vest:  Radonjić: Igrali smo bez koncentracije

Ekipe su počele „tvrdo“ i sa naglaskom na odbranu. Oba tima su bila dobra u defanzivi, ali su imali problema u napadu: Zvezda je promašivala otvorene šuteve, a Partizan sa organizacijom.

Crno-beli su vodili 13:12, ali je Zvezda, predvodjena Milerom, završila prvih 10 minuta serijom 9:2 i na prvi mali odmor otišla za prednošću od 21:15.

Marko Simonović počeo je drugu četvrtinu trojkom za Zvezdu za prednost od 24:15, ali domaći tim posle toga punih pet minuta nije dao nijedan poen. Obe ekipe su mnogo grešile za to vreme na oba kraja terena. U Partizanu je za tih pet minuta Aleksandar Cvetković vezao pet poena, a Čedomir Vitkovac dao koš, tako da su crno-beli prišli na 24:22.

Povezana vest:  Boban Marjanović na pozajmici u Žalgirisu

Zvezda je tada prekinula seriju bez koša trojkom Kinzija, koji je tada vezao osam poena za prvu dvocifrenu prednost, 32:22. Američki internacionalac poveo je svoj tim, a koševe su dali i Maik Cirbes i Vasilije Micić, koji je trojkom sa zemlje, preko ruke protivnika, u samom finišu doneo crveno-belima najveću prednost, 42:27, koliko je bilo na poluvremenu.

Zvezda je u sličnom ritmu počela i drugo poluvreme, u kome je održavala i povećavala prednost. U trećoj četvrtini razigrao se i Stefan Jović, koji je postigao devet poena u tih 10 minuta i poveo Zvezdu preko 20 poena prednosti, prvi put 58:38.

Povezana vest:  Partizan kažnjen sa 989.000 dinara

Partizanu je posao bio otežan povredom Cvetkovića na ionako već skraćenu rotaciju. Crno-beli nisu uspevali da se suprotstave rasploženim domaćim košarkašima, koji su do kraja treće četvrtine stekli do tada maksimalnih 25 poena prednosti, 64:39.

Ekipe na terenu su praktično odradile poslednju deonicu, u kojoj je Zvezda prvi put povela sa više od 30 razlike, najviše 83:49.