Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da njegova ekipa ne sme da se opusti zbog vođstva u seriji protiv FMP-a, već da u predstojećoj utakmici mora da odigra maksimalno, pošto se serija igra na tri pobede.

-Serija se igra na tri dobijene utakmice tako da pobeda u prvom meču ne znači i osvojeno treće mesto. FMP je pokazao da je ozbiljna ekipa koja je zasluženo došla do polufinala plej-ofa. Potrebno je da ponovimo energiju iz prvog meča da bismo došli do nove pobede. Ne smemo da se opustimo, moramo da odigramo maksimalno – rekao je Milojević za klupski sajt.

Povezana vest:  Jovanović dobio otkaz u Donjecku

Košarkaši Mege igraju sutra od 20 časova u Železniku protiv FMP-a drugu utakmicu u seriji za treće mesto u prvenstvu, koje naredne sezone vodi u Jadransku ligu. Mega vodi u seriji, posle pobede u prvom meču od 93:77. Serija se igra na tri pobede.

Centar Mega Leksa Nikola Janković rekao je da je za pobedu Mege ključna agresivna odbrana i kontrola skoka u napadu.

Povezana vest:  Srbija bez Teodosića na Evropskom prvenstvu

-Drugi meč igramo na poznatom terenu jer u Železniku treniramo tokom cele godine. Očekuje nas mnogo napetija druga utakmica. FMP igra na svom terenu bar 30 odsto bolje, što se videlo i u polufinalnoj seriji sa Partizanom. Potrebno je da ponovimo recept iz prvog meča, a to je odlična i agresivna odbrana i kontrola ofanzivnog skoka FMP-a, koja je vrlo atletska ekipa gde svi idu na skok. Uz pametna rešenja u napadu verujem da možemo da dođemo do pobede i na korak od ostvarenja cilja, plasmana u ABA ligu i naredne sezone – rekao je Janković.

Povezana vest:  OI MLADI, SINGAPUR, Košarkaši „pregazili” Grčku