Ivković: Dobili smo najjaču grupu

dusan_ivkovic_kosarka_selektorSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je da je njegova ekipa na današnjem žrebu za Svetsko prvenstvo dobila verovatnu najtežu grupu i ponovio da bi plasman u četvrtfinale bio veliki uspeh.

-Na žreb ne može da se utiče, ali naša grupa je po kvalitetu verovatno najjača, jer smo iz trećeg i petog šešira dobili najkvalitetnije timove, Australiju i Angolu – kazao je Ivković. – Argentina i Nemačka, koja najavljuje da igra kompletna sa Dirkom Novickim i Krisom Kejmanom, svakako su ozbiljni protivnici.

Srbija je I na EP u Poljskoj morala da u grupnoj fazi ostvari što bolje rezultate kako bi izbegla najteže protivnike u nokaut fazi što je i uspela i kasnije stigla do titule vicešampiona. Na Svetskom prvenstvu u Turskoj zato će, prema rečima Ivkovića, mnogo zavisiti od prvog duela sa Angolom.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Oklahome

-Ovo će do sada biti najjače svetsko prvenstvo, pa bi za nas značajan uspeh predstavljao plasman u četvrtfinale – podsetio je Ivković. – Otežavajuća okolnost je i to što igramo u dosta udaljenom gradu Kajzeriju u centralnoj Anadoliji, 600 kilometara od Istanbula. Zbog toga će verovatno izostati neka veća podrška naših navijača, koja bi, recimo u Istanbulu, bila sigurno značajna – dodao je Ivković.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 23. kola i tabela

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Kapičić složio se sa ocenom da je Grupa A veoma jaka i da udaljenost Kajzerija može da bude problem za Orlove.

-Ali, ako budemo pokazali odnos i htenje kakvo smo imali na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, možemo se nadati uspešnom nastupu na takmičenju, koje će po kvalitetu biti najjači svetski šampionat do sada – naglasio je Kapičić.

Prvi meč na Svetskom prvenstvu Srbija će igrati 28. avgusta sa Angolom, a dan kasnije odmeriće snage sa Nemačkom. Duel sa Jordanom zakazan je za 30. avgust, potom sledi dan pauze, a zatim, prvog septembra, meč sa Australijom i drugog sa Argentinom.

Povezana vest:  Vujošević: Ne mogu da prihvatim nedostatak karaktera

Grupa A se ukršta sa Grupom B u kojoj igraju olimpijski šampion SAD, Slovenija, Hrvatska, Brazil, Iran i Tunis.

Delegacija KSS je žreb u Istanbulu iskoristila i da potvrdi najverovatniji program pripremnih turnira pred šampionat.

Srbija je potvrdila učešće na turniru u Mariboru od 12. do 15. avgusta. Potom će od 17. do 19. avgusta igrati i na Akropolis kupu na kome će učestvovati domaćin Grčka, Slovenija i Brazil ili Kanada. Pripremni turnir u Beogradskoj areni trebalo bi da se održi 21. i 22. avgusta