Došadašnji centar San Antonija Boban Marjanović neće igrati za Srbiju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu, jer trenutno nema potpisan NBA ugovor i prema propisima najjače svetske košarkaške lige ne može da ga potpiše pre 6. jula.

Ipak, Marjanović bi po završetku svih formalnosti oko NBA ugovora mogao da bude deo nacionalnog tima na Olimpijskim igrama, naravno, ukoliko Srbija izbori vizu za Rio.

-Učešće u reprezentaciji Srbije sam uvek doživljavao kao veliku čast i privilegiju. Igranje u dresu sa državnim grbom kod mene je uvek izazivalo posebne emocije. Moja želja da igram za reprezentaciju nikada nije bila sporna, a tako je i sada. Želim da igram za Srbiju na Olimpijskim igrama, to je jedan od mojih snova i voleo bih da to svima bude jasno. Međutim, okolnosti su takve da ugovor u NBA ne mogu da potpišem pre 6. jula i dok ne rešim svoj status nisam u mogućnosti da se stavim na raspolaganje selektoru Đorđeviću – izjavio je Marjanović.

Povezana vest:  Pripreme košarkaša Srbije počinju 4. jula

Prema njegovim rečima, sve pre toga je ogroman rizik, pogotovo posle onoga što se desilo prošlog leta kada je zbog povrede stopala morao da prekine pripreme reprezentacije i otputuje u Ameriku.

-Čim budem rešio sve formalnosti oko ugovora otkloniće se i sve prepreke da budem deo nacionalnog tima. NBA karijera za mene predstavlja vrhunac u poslu kojim se bavim i od kojeg živim. Dok ne potpišem ugovor i dok postoji dilema u kom pravcu ide dalje moja profesionalna karijera, ne mogu da budem fokusiran na teren i igru. Mislim da je to pošteno reći i priznati koliko god bilo teško. Razgovarao sam sa selektorom Đorđevićem i on je upoznat sa celom situacijom. Uveren sam da će Srbija, s obzirom na kvalitet koji posedujemo, obezbediti plasman na Olimpijske igre i nadam se da ću nakon potpisa NBA ugovora dobiti šansu da se borim za mesto među 12 putnika za Rio – poručio je Marjanović.

Povezana vest:  Filipovski: Svesni smo da je utakmica protiv Lokomotive veoma važna

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održaće se od 4. don 9. jula u KOMBANK areni, a Srbija će pripreme zvanično početi sutra u 13 sati okupljanjem u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“.