Vujošević: Čeka nas jako težak posao

petarbozicparTrener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegovu ekipu čeka „jako težak posao“ na gostovanju kod Orleana u osmom kolu Grupe B.

-Čeka nas jako težak posao. Došli smo u situaciju da se eventualnom pobedom približimo nečemu čemu se malo ko nadao na početku sezone – plasmanu u Top 16. Orlean nema problema sa motivacijom, podiže kvalitet i sigurno će želeti da zabeleži makar jednu pobedu – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  TRADICIONALNI KOŠARKAŠKI FER PLEJ TURNIR NA ADI CIGANLIJI

Partizan ima četiri pobede i tri poraza, dok je Orlean izgubio svih sedam utakmica.

-Protiv Olimpijakosa kod kuće vodio je do pred kraj, a na jako teškom gostovanju u Litvaniji kontrolisao je veći deo utakmice. Mi se možemo osloniti na ono što zavisi od volje: motivaciju, odbranu, energiju, skok. Svestan sam i da su oni jako motivisani – nastavio je Vujošević.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Srbija večeras protiv Slovenije za sedmo mesto

U Grupi B, tri kola pre kraja sve ekipe sem Orleana imaju šansu da se plasiraju u Top 16. Olimpijakos i Unikaha imaju skor 5/2, Partizan i Lijetuvos Ritas imaju 4/3, a Efes Pilsen ima 3/4.

-Ako bismo pobedili u Francuskoj i onda Lijetuvos kod kuće, ja bih bio zadovoljan, čak i da se ne plasiramo u Top 16 – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Aleksandru Aranitoviću MVP titula

Kapiten Petar Božić istakao je motivaciju Orleana kao najveći problem.

-Orlean ima svoj kvalitet, a popravio je formu u poslednjim utakmicama. Pokazali su da im je ponos važan i sigurno će biti jako motivisani da zabeleže jednu pobedu. Mi želimo da nastavimo da pobeđujemo i da ostanemo u trci za Top 16 – rekao je Božić.

Utakmica Orlean – Partizan igra se u četvrtak od 21 sat.