Marić: Osećanja su mi podeljena, ali navijam za Srbiju

Aleks maricKošarkaš Partizana Aleksandar Marić izjavio je da su mu podeljena osećanja o susretu Srbije i Australije na Svetskom prvenstvu, ali je rekao da će u tom meču ipak navijati za Srbiju.

-Opet su mi podeljena osećanja. U utakmici Australije i Srbije navijaću za Srbiju – rekao je Marić.

U Istanbulu je obavljen žreb za Svetsko prvenstvo sledeće godine, a u istu grupu su došli Srbija i Australija, dve zemlje za koje je Marić vezan.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Dušan Ivković: Očekivano teška pobeda

Centar crno – belih rođen je u Sidneju i sin je srpskih emigranata. S mladom reprezentacijom Australije osvojio je Svetsko prvenstvo za juniore. Ove sezone je došao u Partizan i jedan je od najboljih igrača Evrolige, a to je navelo medije da ga „sele“ u tim Srbije, što je stvar koju bi Marić želeo i ne misli da će njegovi dobri nastupi ove sezone povećati zainteresovanost Australije.

-Ne zna se za koga ću igrati na Svetskom prvenstvu. Na mojoj poziciji u Australiji već igraju (Endru) Bogut iz Milvokija, (Dejvid) Andersen iz Hjustona, (Nejtan) Džavai iz Minesote, (Met) Nilsen iz Valensije i ja kao šesti, tako da ne verujem da je povećano interesovanje za mene – rekao je Marić.

Povezana vest:  Mišović podneo ostavku na mesto predsednika KK Borac

Pravila FIBE ne dozvoljavaju igraču da bira za koga će igrati ako je već nastupao za jedan nacionalni tim, tako da bi Marić mogao da igra za Srbiju samo ako to dozvoli Košarkaški savez Australije.

-Nisam se čuo ni sa kim iz australijskog saveza, ali uskoro ćemo razgovarati. Očekujem da se to desi za pet do 10 dana. Nisam pričao ni sa kim iz Košarkaškog saveza Srbije – rekao je centar Partizana.  – Ali, ne treba da se zalećemo. Da bi počelo da se radi bilo šta po pitanju mog igranja za Srbiju, treba prvo neko da me želi tu. Ne treba da se pokreće to pitanje dok se ne vidi da li sam potreban.