Američki košarkaški klub Boston izabrao je igrača Mega Leksa Radeta Zagorca kao 35. pika na noćašnjem draftu NBA lige u Bruklinu. Zagorac je izabran u drugoj rundi kao 35. pik Bostona, ali će biti prosledjen u Memfis.

Osim Zagorca na draftu su izabrana još dvojica igrača Mege, Francuz Timote Luvavu izabran je za 24. pika od Filadelfije, dok su hrvatskog igrača Ivicu Zubca kao 32. pika izabrali Los Andjeles Lejkersi. Mega je tako postala prvi klub u istoriji NBA lige koji je drugi put na draftu imao trojicu izabranih igrača.

Prvi put Mega je 2014. godine imala trojicu igrača, Nikolu Jokića, koji je bio 41. pik, Vasilija Micića na 52. mestu i Nemanju Dangubića kao 54. pika. Prvi pik na draftu je košarkaš Univerziteta LSU Australijanac Ben Simons, koga je izabrala Filadelfija. On je prosečno postizao 19,2 poena, imao 11,8 skokova i 4,8 asistencija.

-Osećam se sjajno. Noge su mi se tresle kada sam bio na sceni – rekao je Simons.

Povezana vest:  Radonjić: Nadamo se da će Srbija dobiti drugog šampiona

Poslednji put prvi pik na draftu Univerziteta LSU bio je Šakil O’Nil. Na ovogodišnjem draftu izabrano je rekordnih 14 stranih igrača u prvoj rundi.

Grka Jorgosa Papajanisa Finiks je izabrao kao 13. pika, ali je on prosledjen u Sakramento, dok su se na draftu našla i dvojica hrvatskih igrača, Dragan Bender je četvrti pik Finiksa, a Ante Žižić 23. pik Bostona.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Vojvodina pobedila FMP

Za drugog pika izabran je košarkaš Djuka Brendon Ingram, koga su izabrali Los Andjeles Lejkersi.

-Biću ono što jesam. Uradiću sve što trener bude tražio od mene i sve što bude bilo potrebno – rekao je Ingram.

Košarkaš Kalifornije Džejlen Braun je treći pik na draftu a izabrao ga je Boston, dok je peti pik junior Providensa Kris Dan, koga je uzela Minesota.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Marković veruje u pobedu u "Pioniru"