lopta_u_kosuPLEJ OF, FINALE

Hemofarm odlučio da ne igra treću utakmicu finala

 

Uprava košarkaškog kluba Hemofarm saopštila je danas da klub neće igrati sutrašnju treću utakmicu finala plej-ofa protiv Partizana u Beogradu iz, kako su naveli bezbednosnih razloga i zbog neujednačenog kriterijuma suđenja.

-Na takav korak smo se odlučili, pre svega, iz bezbednosnih razloga i incidenata nesvojstvenih sportu, kao i zbog neujednačenog kriterijuma suđenja u međusobnim utakmicama Hemofarma i Partizana, koje nepotrebno dovodi do tenzije na terenu, a samim tim i do nemilih događaja. Svesni smo odgovornosti ovakve odluke, ali smatramo da u ovakvom ambijentu nemamo ravnopravne uslove za osvajanje sampionske titule – ističe se u saopštenju vršačkog kluba.

Povezana vest:  Vujošević: Uvek mislimo samo o pobedi

Hemofarm u saopštenju tvrdi da je trenutna situacija „kulminacija nezdravih odnosa, koji vladaju u celokupnoj košarkaškoj organizaciji u Srbiji u poslednjih nekoliko godina i jasna poruka odgovornim licima koji rukovode ovim sportom u zemlji“.

Vršački klub je podsetio i na tuču koja se dogodila na utakmici sa Partizanom u beogradskom Pioniru u sezoni 2005/2006. Hemofarm navodi i incident iz sezone 2006/2007, kada su funkcioneri Partizana fizički napali sudije u hali u Vršcu.

-Zbog svega navedenog, smatramo da je KSS samo nemi posmatrač i ne možemo da nađemo opravdanje za izostanak njihovih reakcija u cilju zaštite regularnosti, kako bismo svi mogli da se ravnopravno borimo za titulu – ističe se u saopštenju.

Povezana vest:  Veliki Lebronov poster se ponovo skida

Košarkaši Partizana pobedili su sinoć u Vršcu Hemofarm sa 86:81, u drugoj utakmici finala plej-ofa i poveli sa 2:0 seriji, a meč je obeležila opšta tuča, posle koje je utakmica završena sa po trojicom igrača na terenu.

Tuča je izbila 74 sekunde pre kraja kada je Partizan trojkom Lorensa Robertsa poveo sa 80:78. Pod košem su se pokoškali Katić i Marić, koji su dobili obostrane lične greške. Katić i Marić su počeli da se guraju, a ostali igrači su se priključili gužvi, neki u pokušaju da smire situaciju, a neki da se tuku. Incidenata je bilo i na tribinama.

Povezana vest:  Priznanje FIBA Evropa Nataši Kovačević

Košarkaška Superliga kaznila je ranije danas novčano ukupno 18 igrača dva kluba i Hemofarm zbog incidenta na tribinama.

Finalna serija plej-ofa Superlige Srbije igra se na tri pobede. Treći meč trebalo je da se igra sutra od 18 sati u hali Pionir.