Velika akcija kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“ sa terena „Lajoš Engler Lala“ u Zrenjaninu, seli se u grad na ušću Kolubare u Savu, u poplavama napaćeni Obrenovac, u kome jedanas svečano otvoren teren „Milenko Tepić“.

Iskusni bek koji je karijeru započeo u Vojvodini, nastavio u Partizanu, a ovu sezonu uspešno završio u grčkom PAOK-u, Milenko Tepić, sa lakoćom je postigao prvi pogodak na novom košu.

Tepiću je prilikom otvaranja terena uručena zahvalnica na podršci akciji, a on je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost kompaniji Mozzart na terenu koji nosi njegovo ime.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan spreman i motivisan dočekuje Žalgiris

 „Drago mi je što se teren zove po meni, ali je najvažnije što će teren biti sređen. Ja sam odrastao na ovakvim terenima. Motivisaniji ste kada je teren sređen, kada imate nove koševe i konstrukcije. Drago mi je da će momci i devojke imati priliku da se bave sportom, barem rekreativno a neki i profesionalno. Na ovakvim terenima se stiču prijatelji.“ – rekao je Tepić.

Nakon zvaničnog dela, ljubitelji košarke su imali priliku da popričaju sa bivšim igračem Partizana, koji se sa velikim zadovoljstvom fotografisao sa sugrađanima.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, U ponedeljak prodaja karata za derbi

Osnovna ideja je da se obnovom terena širom zemlje pošalje poruku o važnosti sporta, rekreacije i razvoja timskog duha kod mladih.

„Kompanija Mozzart u skladu sa svojim mogućnostima pomaže u stvaranju boljih uslova za buduće košarkaške asove“, rekla je Vida Savić, predstavnica kompanije Mozzart.

Akciju su do sada podržala brojna imena iz sveta košarke Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Nikola Peković, Darko Miličić, Marina Marković, Marko Cvetković, Lajoš Engler, i mnogi drugi. Snimanjem spota u kojem svedoče o svojim košarkaškim počecima na malim terenima podršku akciji su pružili i reprezentativci Srbije, Nikola Kalinić, Marko Simonović i Bogdan Bogdanović.

Povezana vest:  Francuskinje deklasirale srpske košarkašice

Nakon Prijepolja, Pirota, Zrenjanina, Kragujevca, Kruševca, Mačvanske Mitrovice, Velike Drenove, Feketića, Vrnjačke Banje, Šapca, Valjeva, Pribojske banje, Preševa, Kovina, Rume,  Niša, Novog Sada, Zrenjanina i Obrenovca,kompanija Mozzart je uskoro najavila i nove obnove terena, a svi zainteresovani mogu da predlože svoj teren na sajtu www.deotvogzivota.com.