Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je turnir u Kordobi pravi način da njegova ekipa uđe u ritam utakmica pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

-Posle dugog putovanja polako se navikavamo na vremensku razliku i ovdašnje vremenske uslove. Dosta je hladno i u dvorani gde treniramo, tako da ne mogu da kažem da su uslovi idealni, ali isto je i ostalim reprezentacijama. Posle priprema na Kopaoniku, trebaće nam vremena da uđemo u ritam utakmica, ali ovaj turnir će biti pravi način da to uradimo – rekao je Đorđević u Kordobi.

Povezana vest:  Sezona velikih očekivanja u Crvenoj zvezdi

Srbija će u Argentini igrati na turniru protiv selekcije domaćina, zatim Francuske i Hrvatske.

-Igraćemo protiv tri veoma jaka protivnika koji će konkurisati za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama. U interesu nam je da igramo što jače pripremne utakmice, jer znamo šta nas čeka u Riju, gde ćemo učestvovati na veoma ujednačenom Olimpijskom turniru – kazao je selektor.

Povezana vest:  NBA VESTI, Njujork slavio, San Antonio bolji od Toronta

Đorđević je rekao da ga raduje što je ekipa kompletna i što će na turniru nastupiti u punom sastavu, bez problema sa povredama.

-Svi igrači su zdravi i nemamo problema sa povredama, što je jako pozitivno. Dobro je i što smo došli u Južnu Ameriku sedam-osam dana pre polaska u Rio, jer je to period tokom koga možemo da se adaptiramo i spremimo za iskušenja koja nas očekuju na Olimpijskim igrama – rekao je selektor Srbije.

Povezana vest:  Pavlović: U PAO zbog Đorđevića i navijača