Tokio je dočekao svetske šampione u basketu 3×3, momke iz Novi Sad Al Wahda, koji će na FIBA World Tour Mastersu igrati u grupi A protiv Dohe i Al Garafe iz Katara.

Novosađani su u šampionskom raspoloženju, prošlog vikenda su osvojili turnir u Moskvi, jedini koji im je nedostajao u bogatoj kolekciji trofeja, potom su u Gruziji bili promoteri igre u kojoj već dugo dominiraju planetom.

– U Gruziji smo se našli zahvaljujući pozivu naših prijatelja. Radili smo na aktiviranju uličnog basketa u Tbilisiju, prvo smo gledali njihovo nacionalno finale, zatim smo igrali prijateljski duel sa reprezentacijom Gruzije. Drugi dan bio je jedinstven, posetili smo istorijske lokacije, sportski muzej, a za kraj najslađe – proverili smo autentičnost i lokalnu scenu uličnog basketa. Uradili smo to bez najave, bilo je svakakvih reakcija, ali iskustvo je nezaboravno – kaže kapiten Dušan Domović Bulut.

Povezana vest:  Beograd domaćin najboljim svetskim basketašima!

Brojni rivali su promenili sastavi, Novi Sad Al Wahda je u standardnom, tu su još Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović.

– Promene u katarskim ekipama su naročito česte, pa ne obraćamo pažnju na to do same utakmice. Teška je grupa, kvalitetni rivali, ali na to smo navikli. Sistem žreba nije najbolji, ali je to veći problem za druge. Ako igramo najbolje što možemo, ne postoji tim koji može da nas savlada – poručio je Bulut.

Povezana vest:  Srbija savladala Nemačku

Među glavnim konkurentima biće slovenački Piran, koji je nedavno namučio Novosađane u finalu Moskve. Turnir se održava 30. i 31. jula, a što se tiče rivala iz grupe, Doha je prošlogodišnji prvak Pekinga, ali je iz tog tima ostao samo Tangaj Ngombo. U Al Garafi su svi Amerikanci, predvođeni Semijem Monroom.

PHOTO: Red Bull Content Pool

Povezana vest:  Bakić: Želim da pomognem Metalcu