Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je ponosna što je njena ekipa deo nacionalnog olimpijskog tima.

-Osećam veliku, istinsku sreću što smo se priključili našim vrhunskim sportistima, koji su mnogo ispred nas, koji su godinama donosili medalje za ovu zemlju i pravili velike rezultate. Ponosni smo što smo deo tog tima, deo tima Srbije i što ćemo predstavljati našu zemlju u Riju. Ponosni smo što u košarci imamo obe selekcije prvi put, što je zaista ogroman uspeh – rekla je Maljković novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Košarkašice Srbije otputovale su danas na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

Srbija će se u Riju takmičiti u Grupi B sa selekcijama Kanade, Španije, SAD, Senegala i Kine.

-Mi ćemo se, što je uvek bilo specifično za Srbiju i za naše gene, truditi da se borimo, da prikažemo inat, da pokažemo da je u sportu sve moguće, da možemo da pobedimo i one mnogo veće sile od nas – rekla je Maljković.

Povezana vest:  Misija OKS prva putuje u Rio kao servis za srpske sportiste

-Mislim da je svih ovih godina naš glavni argument uvek bio velika borba koja vodi čak do fanatizma, a kada to prikazati, ako ne na Olimpijskim igrama? Sa velikom srećom odlazimo u Rio, ponosni što smo deo svega ovoga i mislim da je Rio pravo mesto gde ćemo da pokušamo i mi da se približimo vrhunskim sportistima Srbije kad je ono najteže u pitanju a to je kontinuitet pravljenja dobrih rezultata – dodala je ona.

Kapiten reprezentacije Milica Dabović rekla je da je srećna i ponosna što je deo olimpijskog tima Srbije.

-Srećna sam i ponosna što sam među najboljima na svetu, što sam deo tima Srbije. Mi ćemo truditi, daćemo sve od sebe, borićemo se da ostvarimo što bolje rezultate – rekla je Dabović.

Povezana vest:  Beograd domaćin najboljim svetskim basketašima!

Jelena Milovanović obećala je da će se njena ekipa dati sve od sebe od prvog do poslednjeg dana.

-Sve je već rečeno… Delim sreću sa svojim saigračicama, veliko nam je zadovoljstvo da predstavljamo Srbiju na ovakvom takmičenju. Jedino što možemo da obećamo je da ćemo dati sve od sebe od prvog do poslednjeg dana Olimpijskih igara. Nadam se da ćemo se raspoložene vratiti iz Rija – rekla je ona.

Zajedno sa košarkašicama danas je za Rio krenula i vaterpolo reprezentacija Srbije.

-Danas jedino mogu da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije što je na ovom putovanju spojio najlepše i najzgodnije sportistkinje i najbolje i najzgodnije sportiste. Očekujem da, ako vaterpolo uzme medalju, da shvate da je to zasluga i nas iz košarke, a boga mi i obrnuto. Želim i jednima i drugima puno sreće – rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Povezana vest:  Košarkašice Srbije plasirale se na EP

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Žarko Paspalj naveo je da je ponosan što je danas put Rija ispratio žensku košarkašku i mušku vaterpolo reprezentaciju.

-Prvo jedno lično, ogromno zadovoljstvo što ispred imam dve fantastične ekipe. Cure su nam vratile snagu i verovaranje da ženska košarka postoji na ovim prostorima i kao prvakinje evrope odlaze na najveće takmičenje. O ovim momcima ne znam šta više reći, toliko medalja, uspeha, ogromna su očekivanja i sigurno će u vas biti uprte sve oči – rekao je Paspalj.