Skupština regionalne Jadranske lige izrazila je žaljenje što se na današnjoj sednici u Zagrebu nisu pojavili čelnici nacionalnih košarkaških saveza čiji će klubovi učestvovati u predstojećoj sezoni.

-Skupština Jadranske lige izražava žaljenje što na današnjoj sednici, uprkos planu, nije održan sastanak sa nacionalnim savezima koji su po drugi put odbili pozive i time pokazali da nisu spremni na razgovore i saradnju u cilju napretka regionalne košarke – navodi se u saopštenju Jadranske lige.

Povezana vest:  Ratko Varda prešao u Mega Vizuru

Vodeći ljudi Jadranske lige trebalo je danas u Zagrebu da održe sastanke sa čenicima nacionalnih saveza kako bi regionlna liga ponovo bila priznata od Svetske košarkaške fedracije (FIBA) koja je još 1. maja saopštila da „ne priznaje Jadransku ligu u ovom obliku“.

-Istovremeno, nadamo se da će nacionalni savezi promeniti svoj stav i da će podražti želju svojih klubova da učestvuju u regionalnom takmičenju – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Kalinić: Jedva čekamo početak prvenstva

Jadranska liga je saopštila da je na predlog predsednika Krešimira Novosela jednoglasnom odlukom izabrala Iztoka Remsa za novog komesara za delegiranje sudija, dok je Branku Jovanoviću produžen mandat na čelu sudijske komisije.

Na današnjoj sednici Skupštine takodje je usvojen finansijski plan za predstojeću sezonu, spisak sudija i delegata, a takodje je dogovoreno da sudije ne budu delegirane po nacionalnosti. Nova sezona Jadranske lige počeće 29. septembra utakmicom izmedju zgrebačke Cedevite i podgoričke Budućnosti.

Povezana vest:  Crveno beli pred stečajem?!