Košarkaši Partizana pobedom su počeli takmičenje u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Baru pobedili Mornar sa 58:57 (10:18, 10:17, 15:15, 14:16).

Meč su obeležile greške i promašaji. Mornar je imao 21 izgubljenu loptu, a Partizan 20.

Vilijam Hačer postigao je 11 poena za Partizan. Vanja Marinković dodao je devet poena, sedam skokova i dve asistencije, a Novica Veličković osam poena.

Povezana vest:  Policija u Solunu uhapsila 22 huligana

Mornar je predvodio Antabija Voler sa 15 poena, dok je Lamont Džons postigao 14.

Mornar je mnogo bolje počeo utakmicu, pošto je već u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost, najviše 18:6. Partizan je, međutim, do kraja poluvremena iskoristio to što je Baranima stao šut, na kratko je vodio, a na odmor je otišao sa poenom zaostatka, 28:27.

Povezana vest:  Radonjić: Gostovanje Olimpijakosu nagrada, hoćemo pobedu

Utakmica je u drugom poluvremenu bila izuzetno ujednačena, pošto nijedan tim nije uspeo da stekne razliku veću od tri poena.

Mihailo Radunović je dao koš za Mornar i priveo svoj tim na poen zaostatka, 55:56 u 36. minutu, posle čega je usledila serija od skoro tri minuta bez ijednog poena, koju su obeležile greške i promašaji.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Skola najbolji strelac, Ji najbolji skakač

To je trajalo dok Nemanja Krstić nije dao koš za novo vođstvo Mornara, 57:56, ali samo do sledećeg napada i koša Veličkovića za minimalnu prednost Partizana, 58:57.

Mornar je posle toga promašio tri šuta, a Partizan dva, ali su ipak Beograđani odneli pobedu.

Ranije danas, Krka je pobedila Karpoš Sokoli 81:64.

PHOTO: Mornar/MEDIA PRO