Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Cibonu sa 87:81 (25:21, 23:21, 22:15, 17:24) u trećem kolu Jadranske lige i tako zadržali maksimalan učinak u regionalnoj ligi.

Crno-bele je do pobede predvodio Vil Hečer sa 25 poena i šest asistencija, dok je Adin Vrabac postigao 12.

U ekipi Cibone najefikasniji bio je Željko Šakić sa 28 poena, dok je Ante Žižić dao 24.

Cibona je bila preciznija na početku i povela je 7:2, a onda i 11:4, predvođena sjajnim Žižićem. Partizan je reagovao boljom odbranom i kontrapadima, a počeo je i da „sipa“ trojke. Do sredine druge četvrtine šestorica domaćih košarkaša postizala su trojke.

Povezana vest:  NLB LIGA, Partizan protiv Olimpije traži pobedu za prvo mesto

Partizan je vođstvo stekao u samoj završnici prve četvrtine, a sredinom druge je stekao i dvocifrenu prednost, prvi put na 38:27. Cibona se nije predavala i koristila je svaku grešku domaćih, tako da je napravila seriju od 11:2 i prišla na dva poena zaostatka minut pre kraja poluvremena, 40:38.

Partizan je tada odgovorio sa dve trojke, koje su dali Vilijam Hečer i Mihajlo Andrić, tako da je posle prvih 20 minuta vodio 48:42.

Partizan je u drugom poluvremenu počeo da parira Ciboni u reketu i to je uspeo da radi tokom cele treće četvrtine. To je beogradskom timu donelo ponovo dvocifrenu prednost, najviše od 13 poena prednosti, prvi put 68:55.

Povezana vest:  Važna pobeda Mege u borbi za opstanak

Cibona je u poslednjoj deonici povratila ravnotežu pod košem i uspela je da priđe na četiri poena zaostatka u finišu utakmice, 73:69, ali su Uroš Luković blokadama i košem i Hečer poenima doneli Partizanu prednost od 82:73 na dva minuta do kraja.

Željko Šakić je posle toga postigao trojku, a Luković sa druge strane dao koš, da bi Šakić još jednom trojkom priveo svoj tim na 84:79 minut i po pre kraja. Hečer je nakon toga postigao tri penala iz dva vezana napada i tako otklonio svaku sumnju u pobednika.

Povezana vest:  NBA VESTI, Jokić odličan u porazu Denvera od Golden Stejta

Prvi domaći meč Partizana pratila je prepuna hala „Aleksandar Nikolić“, a među 7.000 navijača našli su se i prvotimci i stručni štab fudbalskog kluba Partizan, kao i bivši asovi ovog kluba sa porodicama.

O interesovanju navijača za „košarkaški klasik“ i prvu domaću utakmicu govori i podatak da su se redovi za ulazak u halu formirali tri sata pre početka utakmice.