Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da mu je žao što njegovi košarkaši nisu uspeli da večeras pobede Darušafaku, ali da je sezona u Evroligi tek počela i da će biti prilika da se trijumfuje.

-Žao mi je što nismo uspeli da realizujemo kvalitetnu igru protiv velikog tima, ali šta je – tu je. Nema prostora da se mnogo pati, a tek neće biti. Žao mi je, savladaćemo nekog drugog, ovo je prva utamica od 30 ove sezone u Evroligi – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je poražena od Darušafake sa 73:70 na početku Evrolige. Crveno-beli su izgubili iako su imali i 16 poena prednost.

Povezana vest:  FAJNAL 4 ABA LIGA, Rimac: Najradije bih skakao od sreće

-Drago mi je da svi dolaze sa zebnjom kod nas, verovatno postoje razlozi. Bili smo u poziciji da iznenadimo velikog favorita. Znali smo protiv koga smo igrali, dali sve od sebe. Momci su se borili, igrali su protiv tima za koji se zna koliko vredi na svim poljima – kazao je Radonjić.

On je naveo da njegova ekipa stiče iskustvo i da pre mesec dana niko nije verovao da će taj tim igrati egal protiv Darušafake. Trener crveno-belih je rekao da veruje u svoju ekipu od prvog dana priprema, u kojem god sastavu da igra.

Povezana vest:  Još jedan apel Zvezde pred meč sa Panatinaikosom

-Ušli smo u utakmicu sa verom da ćemo da pobedimo. Nismo uspeli i žao mi je. Bilo bi zasluženo i da smo mi dobili – kazao je on.

Prema njegovim rečima, Zvezda je počela veoma dobro, posebno u odbrani, dok je u napadu igrala pametno. Kako je kazao, niko nije mogao da pomisli da će se desiti razlika kakva je bila na poluvremenu.

Radonjić je rekao da Zvezdini košarkaši stiču veliko iskustvo.

-Stičemo iskustvo u krajnjoj liniji, kao neki novi tim, za koji tek treba da se vidi koji su mu dometi – rekao je Radonjić.

Povezana vest:  Zvezda slavila u Solnoku

Novinare je zanimalo zašto Ognjen Kuzmić, koji je tokom tri četvrtine bio najbolji u crveno-belom timu, nije igrao u poslednjoj deonici, što je Radonjić obrazložio kao deo taktike.

-Luka Mitrović je odlično odigrao. Pogrešio je na kraju, ali je igrao odlično. Logično je bilo da se ide na ta rešenja. Oni igraju sa četvorkama, na kraju još više smanjili. Kuzmić je igrao dobro, ali kvalitet igrača na terenu je zahtevao tako nešto – rekao je Radonjić.