Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da će njegova ekipa morati da bude koncentrisana svih 40 minuta ukoliko želi da upiše pobedu protiv Ludvigsburga u prvom kolu FIBA Lige šampiona.

-Igraćemo protiv tima koji je veoma dobro izbalansiran, tima koji je selektiran da igra agresivno u odbrani, s velikim brojem situacija u kojima je potrebno brzo reagovati, dok su u napadu opasni na ‘low post’ pozicijama uz nekoliko dobrih šutera, nekoliko igrača koji pokrivaju više pozicija i nekoliko veoma talentovanih igrača koji igraju dobro u odlučujućim trenucima – rekao je Džikić za sajt kluba.

Crno-beli takmičenje u FIBA Ligi šampiona počinju na gostujućem terenu protiv nemačke ekipe Ludvigsburga. Utakmica je na programu sutra od 20.00.

-Ludvigsburg ima punu rotaciju od 12 igrača i trudi se da drži visok tempo igre tokom cele utakmice. Odlično su startovali u domaćem prvenstvu, igraju sa puno samopouzdanja i uopšte im ne nedostaje igrač koji je otišao a bio je veoma važan u njihovom sistemu – rekao je Džikić.

-Mi moramo da budemo koncentrisani tokom čitavih 40 minuta, spremni da igramo protiv solidne, čvrste ekipa koja ima dobar napadački potencijal i dobre navike dobre navike u skoku i u stavljanju pritiska na igrača sa loptom – dodao je trener Partizana.

Povezana vest:  NBA, Parker potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Spursima

Crno-beli se dan posle duela sa Ludvigsburgom vraćaju u Beograd, a već u nedelju, tačno u podne, gostuju u Železniku protiv FMP-a u okviru šestog kola Jadranske lige.