Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da se nada da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici Lige šampiona protiv Cibone uspeti da prekine niz od šest poraza u svim takmičenjima.

-Dolazi nam težak protivnik koji se nalazi u dobroj formi. Imaju (Ante) Žižića koji je verovatno najbolji igrač ABA lige u ovom trenutku. U seriji smo poraza koju želimo da prekinemo što pre i nadamo se da će to biti već u utorak protiv Cibone – rekao je Milojević za sajt Mege.

Košarkaši Mege igraju sutra od 20 časova na svom terenu u Sremskoj Mitrovici protiv Cibone, utakmicu drugog kola Grupe D u Ligi šampiona. Obe ekipe su poražene u prvom kolu tog takmičenja, Mega od Avelina, a Cibona od Tenerifa.

Povezana vest:  OI 2012, Poznato osam učesnika košarkaškog turnira na OI

To će biti prva utakmica Mege i Cibone u evropskom takmičenju. Ekipe su do sada šest puta igrale u Jadranskoj ligi, a srpski tim ostvario je četiri pobede. Utakmicu će zbog povreda propustiti Radosav Spasojević, Stefan Glogovac i Ognjen Čarapić.

Mega nema pobedu u poslednjih šest utakmica računajući Jadransku ligu. Košarkaš Mega Leksa Djordje Simeunović rekao je da njegova ekipa mora da pobedi zbog samopouzdanja.

Povezana vest:  Duško Ivanović novi selektor BIH

-Posle serije poraza moramo da se podignemo i konačno dobijemo meč, prvenstveno zbog samopouzdanja. Sam trijumf protiv Cibone bi nam mnogo značio u nastavku takmičenja u Ligi šampiona. Cibona ima odličnu ekipu, pre dva dana su ubedljivo pobedili Olimpiju u Ljubljani i čeka nas teška utakmica – rekao je Simeunović.