Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će njegovoj ekipi biti potrebno 40 minuta dobre igre kako bi u predstojećoj utakmici protiv Barselone u Evroligi bila konkurentna i dodao da novi igrač Amerikanac Nejt Volters neće debitovati u tom duelu.

-Prirodno je da dolaze sa glasnim najavama i željama da dobiju i ne treba bežati od toga da su ipak favoriti, iako vidim da prolaze neke reči koje bi mogle da nas uvedu u drugačije razmišljanje. Biće potrebno 40 minuta dobre igre u svim segmentima, da uradimo mnogo toga da bismo bili konkurentni. Naši navijači nas nose i biće potrebno da u svakom trenutku osetimo da možemo da predjemo maksimum – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Košarkaši Zvezde igraju sutra od 19 časova u Areni, utakmicu trećeg kola Evrolige.

-Zna se da je naš pristup, želja i ono što je uvek prisutno naša nada da možemo protiv svih, na papiru to je jedno, ima razloga zašto je to tako. Trudićemo se u prepoznatljvom ambijentu, želimo da nam naši navijači pomognu da zajedno dodjemo do pozicije da budemo konkurentni – naveo je Radonjić.

Povezana vest:  Vilijamsu MVP titula

Zvezda je dovela Nejta Voltersa, koji je sinoć doputovao u Beograd, a Radonjić je rekao da Amerikanac sigurno neće sutra igrati.

-S obzirom da nije registrovan, nema uslova. Nejt je stigao sinoć i došao na trening da se upozna sa drugovima i članovima stručnog štaba. Jutros je imao lekarski pregled, večeras će doći na trening, posle 18 sati puta videćemo šta i koliko može da se sagleda situacija oko njegovog stanja. I da je registrovan, ne bi bio u timu. Kada će i koliko moći da se koristi – o tom potom. On je neko ko bi trebalo da pomogne ekipi da bude bolja – rekao je on.

Upitan kada može da se očekuje nastup Petra Rakićevića, Radonjić je rekao: „Videćemo“.

Trener crveno-belih dodao je da je zdravstveno stanje u ekipi dobro i da će igrati svi igrači koji su nedavno igrali protiv Igokee u Jadranskoj ligi, u utakmici koja je „bila teža nego što smo očekivali“. Govoreći o Barseloni, Radonjić je rekao da taj klub uvek ima najveće ambicije, pošto i ove godine ima kvalitetne igrače u svom sastavu, medju kojima Tajrisa Risa, Viktora Klavera…

Povezana vest:  Džejms za istoriju i 2:2 u finalu Istoka protiv Bostona

-Barselona prošle sezone u nije uspela da se plasira na ‘fajnal for’, uvek ima najveće ambicije, a ove sezone posle dugo godina sa novim trenerom. Ima igrača koji su došli, tim potezima pokazali su ambicije u vezi sa ovogodišnjim nastupom. Ima mnogo iskustva, rejtinga, mladih, talentovanih, perspektivnih igrača, bez dileme biće to veliki izazov za nas – naveo je on.

Barselona i Zvezda imaju po pobedu i poraz u prva dva kola Evrolige.

-Startovali su pobedom u Kazanju, izgubili su prošli meč od Fenerbahčea, ali sigurno da dužina lige omogućava svim timovima da mogu da prevazilaze sve to na kvalitetan način – ocenio je Radonjić.

Zvezda je u prošlom kolu pobedila Galatasaraj, a Radonjić je rekao da je taj trijumf stvara pozitivan ambijent.

-Naravno da to što smo savladali Galatasaraj stvara pozitivan ambijent. Taj meč više znači od bilo kojeg meča, zbog poznatih okolnosti, ali je zadovoljstvo veće, pa sa stabilnim pristupom ulazimo u meč sa Barselonom. Ambijent i atmosfera su dobri, ulazimo motivisani, što je prirodno kad se igra protiv velikog rivala. Pritisak je normalna stvar – naveo je on.

Posle utakmice sa Barselonom ekipa i stručni štab Zvezde će otputovati u Atinu, na utakmicu sa Panatinaikosom, koja se igra u petak uveče.

Povezana vest:  Poraz košarkašica Srbije od SAD

-Barselona je prva i o njoj razmišljamo. Nije samo to, već i povratak u Beograd, pa onda put za Crnu Goru, pa opet put i povratak i ne možemo da se tako bavimo tim. Rekao sam čemu smo se posvetili – rekao je Radonjić.

Iz Zvezde je saopšteno da ima još malo karata za nivo 400 i da je pretpostavka da će Beogradska arena sutra biti puna.