Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši večeras ostvarili veliku pobedu protiv Barselone, ali da je još rano za „velike reči“ jer je tek početak sezone.

-Ovo je svakako velika pobeda za nas. Sada treba da nastavimo. Posle ovako velikih pobeda se očekuju velike reči, ali je tek početak sezone. Treba da nastavimo da radimo i prolazimo kroz ovaj pakleni raspored. Posle svega što smo uradili, podigli smo lestvicu, ne verujem da je neko pred početak sezone mislio da će biti ovako – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je na svom terenu pobedila Barselonu sa 76:65 u trećem kolu Evrolige i zabeležila drugu pobedu ove sezone u tom takmičenju.

Povezana vest:  NBA LIGA, Sansi prekinuli niz Tandera

-Igrali smo veoma dobro, a odbranu odlično. Rezultat je bio gradjen tokom svih 40 minuta i potpuno smo zasluženo pobedili Barselonu. Fizionomija igre postoji od prvog dana. Treba da nastavimo ovako i sve zavisi od nas – kazao je Radonjić.

Crveno-beli će u sledećem kolu Evrolige u petak gostovati grčkom Panatinaikosu u Atini.

-Već za dva dana nas čeka novi izazov, velika prilika da se pokažemo u dobrom svetlu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika – kazao je Radonjić.

On je naveo da košarkaši Zvezde imaju dovoljno samopouzdanja i da neće „padati“ ni u slučaju poraza.

Povezana vest:  Vujošević: Važna pobeda zbog problema koje imamo

-Ovde niko ne dolazi mirno, da će da nas dobije. Tu ne možemo mnogo stvari da promenimo. Možda, da smo mnogo slabi, kao što se mislilo na početku. Ali, nismo – rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je naveo da je potrebno da se pojačanje crveno-belih Nejt Volters što pre adaptira kako bi pomogao ekipi i najavio da će američki plejmejker biti u timu protiv Panatinaikosa.

-Biće u timu, a koliko će moći da nam pomogne, to ćemo da vidimo. Ali, plan postoji, sprovodićemo ga, uz oscilacije ili neke stvari koje su sasvim prirodne u takvim momentima. Bilo je igrača koji su dolazili ranije pa mu je trebalo mesec dana, a mi smo gubili i po 50 razlike. Polako. Strpljenje nemamo, ali ja ga imam i to na pretek – rekao je Radonjić.

Upitan da li će dolaskom Voltersa i angažovanjem još jednog centra Zvezda moći da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu, Radonjić je rekao da očekuje manje poraza u Jadranskoj ligi i bar finale Kupa Radivoja Koraća.

Povezana vest:  Džikić: Daćemo sve od sebe da obradujemo navijače

-Imaćemo manje poraza u Jadranskoj ligi, to sam 100 odsto siguran. Mislim da ćemo bolje proći u Kupu, makar da igramo finale. Videćemo, polako – kazao je Radonjić.