Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Atini od Panatinaikosa sa 59:70 (14:23, 11:23, 16:16, 18:9), u četvrtom kolu Evrolige.

Zvezda je upisala drugi poraz u Evroligi, dok je Panatinaikos zabeležio treći trijumf.

PAO je do pobede predvodio Nik Kalates sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Džejms Gist bio najefikasniji sa 17.

U ekipi Zvezde istakao se Ognjen Kuzmić sa „dabl-dabl“ učinkom od po 15 poena i skokova, a Milko Bjelica dodao je 12.

Crveno-beli dosta su grešili na početku utakmice, upisali su šest izgubljenih lopti u prvih pet minuta, što je PAO iskoristio i već u ranoj fazi počeo da gradi prednost.

Povezana vest:  EVROLIGA, Ivanović: Meč u Beogradu šansa da pokažemo karakter

Na prvi tajm-aut PAO je otišao s pet poena prednosti, da bi na kraju prve deonice vodio sa 23:14.

Zvezda je veoma loše igrala u drugoj četvrtini, PAO je posle samo minut i po igre poenima Kejsija Riversa, Janisa Burusisa i Nikolasa Kalatesa stigao do 15 poena prednosti (29:14), da bi se serija potom nastavila do 34:14.

Povezana vest:  Kokoškov: Čestitam momcima na svemu, nije bilo lako

Kuzmić je tek posle četiri i po minuta igre u drugoj deonici postigao prve poene za Zvezdu i tako prekino seriju PAO od 11:0.

PAO je u šestom minutu druge deonice vodio sa 41:18, da bi crveno-beli posle mini-serije od 7:0 smanjili zaostatak na ispod 20 poena, ali to je bilo sve što je Zvezda uspela da uradi u prvom poluvremenu, pošto se domaćin vratio na plus 21 (46:25).

Zvezda je u trećoj četvrtini zaigrala čvršću odbranu, ali je Panatanikos zadržao visok procenat šuta iz igre, pa je lako čuvao prednost.

Povezana vest:  Amerikanci objavili spisak od 30 košarkaša za Rio

Crveno-beli dobro su počeli četvrtu četvrtinu, serijom od 7:0 smanjili su zaostatak na 61:47. Imali su izabranici Dejana Radonjića priliku još više da se približe, ali su promašili nekoliko otvorenih šuteva sredinom poslednje deonice, pa je PAO ipak na kraju uspeo da ostvari laku pobedu pred svojim navijačima.

Zvezda će u narednom kolu, 4. novembra, dočekati Baskoniju, dok će Panatinaikos gostovati Efesu.