Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da je Budućnost zaslužila da pobedi, ali da ne bi bilo nezasluženo da je njegov tim slavio u sedmom kolu Jadranske lige.

-Nažalost, izgubili smo. Čestitam Budućnosti na pobedi, ali mislim da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi slavili. Imali smo trenutke i dobre igre, ali imali smo i neke čudne odluke. Gledaćemo snimak pa ćemo da vidimo zašto se donose takve odluke i u napadu i u odbrani – rekao je Džikić.

Budućnost je večeras pobedila 64:61.

-Generalno, šutirali smo trojke 3/25 i kako da pobediš tako? Oni su mnogo igrali u kombinovanoj odbrani, a mi smo imali rešenje za to, ali džaba kad ne možeš da pogodiš. Imali smo svoje prilike, ali promašeni penali i greške – kad se sve skupi, nije bilo dovoljno za pobedu – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Tomić: Borac prava uvertira za plej-of

Trener Budućnosti Vlado Šćepanović rekao je da su njegovi košarkaši večeras ostvarili veliku pobedu protiv Partizana, dok je Markus Vilijams kazao da nije osećao „ništa lično“ u ovom trijumfu.

-Ovo je velika pobeda za nas. Očekivali smo ovakvu utakmicu na mali broj poena. Nismo igrali u Evrokupu i spremali smo se sedam dana za nju, što nam je pomoglo. Partizanu se ne preti pred njegovim navijačima. Mi smo došli sa potajnom željom da pobedimo u ovoj utakmici i na kraju smo uspeli. Mogu donekle da budem zadovoljan svime osim drugom četvrtinom – rekao je Šćepanović.

Povezana vest:  Špancima bronza na Evropskom prvenstvu

Trener Budućnosti kazao je da je cilj njegovog tima bio da zaustavi Vila Hečera i da je u tome uspeo.

-Raduje me mali broj poena. Drago mi je što su igrači pokazali da mogu da igraju ono što će biti glavni uslov u narednim utakmicama: odbrana i samo odbrana – kazao je Šćepanović.

Košarkaš Budućnosti Markus Vilijams, koji je sa šest vezanih poena u finišu doneo trijumf svom timu, kazao je da nije osetio ništa lično igrajući protiv Partizana, pošto je nekada igrao za Crvenu zvezdu.

Povezana vest:  Litvanci bolji od Zvezde

-Nije bilo ništa lično. Znamo kakve su ove utakmice, ovo je Partizan, atmosfera je legendarna, a igrala su dva neporažena tima. Bilo je uspona i padova za nas, a u drugoj četvrtini smo bili loši. U drugom poluvremenu smo se koncentrisali, usporili ih i dobili – rekao je Vilijams.