Košarkaši Crvene zvezde pokušaće da budu koncentrisani i energični kako bi pobedili Mornar uprkos napornom ritmu, rekao je danas trener crveno-belih Dejan Radonjić.

-Potrebno je da odigramo kvaltetno, sa dobrom koncentracijom i energijom. Očekujem na tribinama dvorane u Baru i naše navijače, koji bi nam svakako pomogli da dođemo do novih bodova i prebrodimo ovog gostovanje – rekao je Radonjić za klupski sajt po dolasku u Bar.

Košarkaši Zvezde su imali trening u subotu, odmah po dolasku iz Atine, a u nedelju ujutro su otputovali za Bar, gde će se sastati sa Mornarom u sedmom kolu Jadranske lige.

Povezana vest:  Budućnost pobedila Cibonu

-Očekuje nas teško gostovanje u Baru protiv ekipe Mornara koja je dobro počela u regionalnom takmičenju, a i u Ligi šampiona je zabeležila vrednu pobedu nad Ostendeom. Mornara predstavlja protivnika koji na svom parketu može da bude jako dobar. Međutim, mi u 11. utakmici u ovom mesecu želimo isto, da osvojimo bodove – kazao je Radonjić.

Jedan od najiskusnijih u timu Crvene zvezde, Branko Lazić rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv ekipe koja u svom sastavu ima i četvoricu Amerikanaca, što govori o ambicijama Mornara.

Povezana vest:  Zvezda deklasirala Zadar

-Pred nama je svakako teška utakmica, zbog kvaliteta protivnika, ali i činjenice da igraju pred svojim navijačima u svojoj dvorani. Takođe, i zbog toga što je nama ovo već 11. meč u oktobru. Ali, želimo da ostanemo neporaženi i nakon sedmog kola Jadranske lige, a to ćemo moći samo ako odigramo dobru timsku utakmicu – rekao je Lazić.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Partizan ubedljiv protiv Olimpije

Zvezda će danas popodne trenirati u Baru, a kako je saopšteno, raspoloženje i atmosfera će biti dobra jer je košarkaš crveno-belih Marko Simonović u nedelju postao otac.

Utakmica u Baru igraće se u ponedeljak u 18.00.

Ekipa će se u Beograd vratiti odmah posle utakmice kako bi se spremila za utakmicu sa Baskonijom u Evroligi, koja će se igrati u petak.