lebron-james-standing-nikeNBA

Počeo lov na LeBrona Džejmsa

 

Otvoren je rok za prelaske košarkaša u NBA ligi. Širok krug igrača spremnih da bec pogled na ponude klubova predvodi jedan od najboljih košarkaš današnjice LeBron Džejms.

Dvostrukog najkorisnijeg igrača lige posetili su danas predstavnici New York Knicksa i New Jersey Netsa. Oni su tek uvodna „ekspedicija“ koja će put Ohija kako bi „opipala puls“ vođe Cleveland Cavaliersa, ali kandidata za pojačavanje tima ima još.

Povezana vest:  Cirbes najkorisniji igrač 22. kola Jadranske lige

Ostane li u Clevelandu Džejms može u sledećih godina da zaradi oko 125 miliona američkih dolara, ode li u neki drugi klub, a najglasnije se spominju Chicago i Miami, u pet sezona zaradiće oko 96 miliona. Ali, možda dobije i bolju priliku za naslov prvaka, a to je ono što traži.

Dvejn Vejd, Kris Boš, Dirk Novitcki, Amare Stoudemire, Karlos Bozer, Šakil O’Nil, Rej Alen, Rudi Gaj i Dejvid Li neki su od kandidata koji će također na tržište, kao i Džo Džonson kog aktuelni klub Atlanta ne želi da se odrekne pa mu nudi maksimalnu platu.

Povezana vest:  San Antonio prekinuo niz od pet poraza

-Ne sećam se da je ikada ovako bilo. U prelaznim rokovima bilo je velikih igrača, ali ovakav broj ne pamtim – kaže predsednik Netsa Rod Torn.