Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović ocenio je večeras da su crveno-beli „sjajnom timskom igrom“ pobedili Armani i dodao da se nada da se „barem malo“ iskupio za poraz njegovog tima u Kazanju od Uniksa.

-Dobra utakmica i velika pobeda. Oni su dobro otvorili meč i kontrolisali igru u prvoj četvrtini, tako da smo znali da moramo da uzvratimo kako bismo se vratili. Znali smo na koji način da igramo ako želimo dobar rezultat, a to je bila da budemo agresivni u odbrani – rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  U Valjevu drugi Stančićev memorijal

-Odigrali smo odbranu koja nikome ne prija. Čestitam momcima na ovom ciklusu, bilo je preteško. Mnogo smo se umorili – dodao je najbolji Zvezdin igrač na večerašnjoj utakmici.

Zvezda je večeras u Beogradskoj areni pobedila Armani sa 83:70 i tako upisala četvrti trijumf u Evroligi u osam utakmica.

-Ne znam da li je ovo najbolja utakmica Zvezde. Dobro je bilo protiv Barse, ali i Bamberga, gde mnogi timovi ove sezone neće pobediti. Ja sam bio kriv za poraz od Uniksa i nadam se da sam danas bar malo vratio – kazao je Simonović

Povezana vest:  Božić u stručnom štabu Partizana

Upitan da prokomentariše seriju od četiri uzastopne trojke u drugoj četvrtini, Simonović je rekao da je to ostvario zahvaljujući timskoj igri.

-Takvo je bilo veče, svi su pogurali. Nejt je takođe pogurao, svi su pomogli da do ovoga dođe. Izvukao sam zadnji atom snage, uspeli smo u finišu ovo da izvučemo muški. Oni su sjajna ekipa, sjajne igrače imaju, trener je sjajan takođe – rekao je Simonović.

Povezana vest:  Aleksandar Djordjević zvanično novi trener Bajerna

On je dodao da mu nije bitno da bude najefikasniji, već da ekipa pobeđuje.

-Samo da mi dobijamo. Kada osetim da mogu da ubacim, šutnuću. Nikad nisam bežao od šuteva, ali je ekipa najvažnija – rekao je Simonović.