Košarkaši Galatasaraja pobedili su večeras na svom terenu Darušafaku sa 85:81, a CSKA u Moskvi sa 95:86 Žalgiris u utakmicama osmog kola Evrolige. Galatasaraj je u Istanbulu iznenadio Darušafaku i došao do drugog trijumfa u Evroligi. Najzapaženiji u pobedničkom timu bio je Tibor Plajs sa 22 poena, osam skokova, tri blokade i jednom asistencijom, dok je Emir Preldžić ubacio 17, a jedan manje dodao je Vladimir Micov.

Povezana vest:  Nikolić: Deli nas 40 minuta od Evrolige

U ekipi Darušafake istakao se Vil Klajbern sa 20 poena i pet skokova, dok je Džejms Anderson postigao 15. Galata se i pored trijufma nalazi na poslednjem, 16. mestu na tabeli Evrolige sa dva trijumfa i četiri šest poraza, dok Darušafaka zauzima četvrto mesto sa skorom 5/3.

CSKA se na svom terenu namučio da bi došao do trijumfa protiv Žalgirisa. Prvak Evrope je tek u poslednjoj deonici uspeo da slomi otpor rivala i da na kraju upiše sedmu pobedu. Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić je predvodio CSKA do pobede sa 25 poena i pet asistencija, dok je Aron Džekson postigao 19.

Povezana vest:  NBA rezultati, nedelja 24. januar

S druge strane, u ekipi Žalgirisa se istakao Paulijus Jankunas sa 30 poena i osam skokova, dok je Kevin Pankos postigao 14, uz šest asistencija. CSKA zauzima prvo mesto u Evroligi sa sedam pobeda i jednim porazom, dok je Žalgiris 13. sa dva trijumfa i šest poraza.