Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je večeras da je njegova ekipa uspela da uspori Zadar i da je to razlog pobede.

-Imali smo mali pritisak pred ovu utakmicu. Ostavio je na nas trag težak raspored, imali smo vezane mečeve protiv Budućnosti, Zvezde, Cedevite, pa smo napravili kiks protiv Šarloa i došli smo ovde pune glave. Generalno smo zadovoljni što smo uspeli da, pre svega, usporimo Zadar  – rekao je Džikić novinarima u Zadru.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Hrvatski mediji: Poniženi zbog "seljačkog mentaliteta"

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima Zadar sa 76:69 u 10. kolu Jadranske lige i tako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza.

-Zadar vrlo tečno igra i ako to ne zaustaviš možeš da imaš problema. Gledali smo utakmice i koje su dobijali i koje su gubili i meni se svidelo kako igraju. Morali smo da se pozabavimo nekim stvarima, što je na kraju i dalo rezultata. Imali smo neke greške u preuzimanjima, ali generalno zadovoljan sam pobedom – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Kingsi bolji od Klivlenda, sjajni Bogdanović i Jokić

Trener Partizana je naveo da uvek voli da dođe u Zadar.

-Lično mnogo volim da dođem u Zadar, i u najavi sam rekao da je to grad košarke. Volim čak i da u toku meča komuniciram s ljudima koji sede u produžetku klupe… Nešto radije kad pobedimo nego kad izgubimo, naravno – rekao je Džikić.

Košarkaš Partizana Vanja Marinković naveo je da je pobeda u Zadru vrlo važna za njegovu ekipu.

Povezana vest:  Zvezda želi da igra u Kombank areni

-Vrlo važna pobeda za nas posle vezanih poraza od Cedevite i Šarloa… Mislim da je drugi ili treći meč da imamo dobar šut za tri poena, možda je to presudilo, i skok naravno – rekao je Marinković.