Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović preuzeo je na sebe odgovornost za večerašnji poraz od Žalgirisa u Evroligi i dodao da „ovakve utakmice mnogo bole“.

-Težak poraz i mnogo boli. Mislim da smo u trećoj četvrtini imali dobru situaciju, kontrolisali smo utakmicu, ali eto, ja sam napravio glupost, doveo ekipu u problem i ja jedini krivac za poraz, ali vratiću ovo. Ja sam kriv, bili smo dobri i trebali smo da dobijemo – rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Crvena zvezda je večeras u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ izgubila od Žalgirisa sa 79:88, u 10. kolu Evrolige. Simonović je sredinom treće četvrtine napravio defanzivni faul, a potom je zbog prigovora dobio tehničku, što mu je bila peta lična greška.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA, Šampioni kreću od ponedeljka!

-Nismo dobro otvorili utakmicu, ali smo dobro igrali u drugoj četvrtini, vratili se i u treću smo ušli dobro, kontrolisali… Siguran sam da bismo u nastavku rešili utakmicu, ali desila se ta glupost i to je poremetilo ekipu – rekao je Simonović.

Njegov saigrač Milko Bjelica ocenio je da je Žalgiris zasluženo trijumfovao u večerašnjoj utakmici.

-Mislim da je Žalgiris zasluženo pobedio večeras. Mi smo loše ušli u utakmicu, dozvolili smo njihovom beku da postigne četiri ‘trojke’, pa smo to posle morali da jurimo sve vreme. Uhvatili smo priključak, ali to nije bilo dovoljno, napravili smo neke nesmotrene poteze u odbrani, što su oni dobro taktički izigrali i mi na kraju nismo uspeli da preokrenemo taj rezultat – rekao je Bjelica.

Centar crveno-belih Ognjen Kuzmić rekao je mu teško pada poraz od Žalgirisa pred domaćim navijačima.

Povezana vest:  Barselona se ipak žalila

-Težak poraz, svaki je težak. Teška utakmica, šta reći, ja nisam odigrao odlično, promašio sam dosta slobodnih i to se ne sme dešavati. Moramo da se vratimo, da se spremimo za sledeću utakmicu – rekao je Kuzmić.

Zvezda sada ima četiri trijumfa i šest poraza, a isti učinak ima i Žalgiris.