Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Djilas rekao je danas da je srećan i zadovoljan što će posle njega na čelo KSS doći „košarkaška legenda“ Predrag Danilović.

-Zaista sam i srećan i zadovoljan što će jedna takva košarkaška legenda doći posle mene na čelo KSS. Saša Danilović je jedan od najboljih košarkaša Srbije u našoj istoriji, čovek pod čijim rukovodjenjem je Partizan stigao i do fajnal-fora Evrolige. Uz to je bio i član borda FIBA Evrope u dva mandata – rekao je Djilas.

Rok za podnošenje kandidatura za funkciju predsednika KSS, koju je prethodnih pet i po godina obavljao Djilas, istekao je danas, a do predvidjenog roka kandidaturu je podneo jedino nekadašnji funkcioner Partizana Predrag Danilović.

Povezana vest:  Jović: Nadam se dobroj igri i pobedi protiv Vršca

-U više situacija kada sam saradjivao sa njim uverio sam se da mu je interes srpske košarke bio uvek prioritet u odnosu na bilo koje klupske interese – rekao je Djilas.

Danilović je za potpredsednika za žensku košarku predložio Anu Joković, a za potpredsednika za mušku košarku Igora Rakočevića. Za potpredsednika za finansije i marketing predložen je Bojan Radun, a za potpredsednika za takmičenja Dušan Projović.

Povezana vest:  Navijači Crvene zvezde odali počast Marku Ivkoviću

-Ponosan sam što se opredelio da na mestu potpredsednika zadrži ljude koje sam i ja predložio na te funkcije, dodajući u svoj tim i jednog od najboljih srpskih privrednika Bojana Raduna. Dolazak Saše Danilovića na čelo Saveza je najbolja garancija da će i Savez i košarka uopšte nastaviti da se razvijaju – dodao je Djilas.

Povezana vest:  Radonjić zadovoljan pobedom i igrom

KSS će novog predsednika izabrati na Skupštini zakazanoj za 15. decembar.