Predsednik Košarkaškog kluba Crvena Zvezda Nebojša Čović ocenio je večeras da su crveno-beli u 2016. godini ostvarili izvanredne rezultate i dodao da se istim rezultatima nada i u narednoj godini.

-Mi smo u 2016. napravili izvanredne rezulate kako u Jadranskoj ligi, tako i Evroligi, ma šta neki mislili. Iza svega stoji veliki i uporan rad svih, počevši od trenera i igrača – rekao je Čović u hotelu Kraun plaza u Beogradu, na novogodišnjem koktelu na kome su sumirani rezultati u 2016. i predstavljen kalendar za 2017. godinu.

Prema rečima predsednika Zvezde, živi se u ambijentu u kome se uspesi ne vole, i zbog toga je klubu potrebna još veća podrška.

Povezana vest:  Vukoičić: Neutralisali smo agresivnu igru Orleana

-Gradimo ciglu po ciglu, polako, temeljno. Nije bilo slatko, nismo se u svemu slagali, ali je to još veći kvalitet. Ovo što prvi tim prolazi, nešto je nesvakidašnje. U Jadranskoj ligi su izvanredni rezultati, u Evroligi takodje, ma šta drugi pričali – rekao je Čović.

On je podsetio da je Crvena zvezda u 2016. godini odbranila titulu regionalnog i državnog šampiona, a igrala je i četvrtfinale Evrolige.

-Možda je dobro što prošle sezone nismo osvojili sve, zbog sportske higijene, jer mi nismo kao neki pre – rekao je Čović.Čović je dodao da se nada da će crveno-beli u narednoj godini ponoviti iste rezultati, ali i da zna da to neće biti lako.

Povezana vest:  Blažič: Na dobrom smo putu da zadržimo prvo mesto

-Prolazili smo i teška i manje teška vremena. Zvezda je uvek nekako delila sudbinu naroda. Ni u 2017. godini neće biti lako, mi kao državni bankomat nismo ispunili sve u prošloj godini, uz moje izvinjenje, ali ćemo to prebroditi. Vrlo sam zahvalan svim našim sponzorima – rekao je Čović.

Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da svi u klubu mogu da budu ponosni na rezultate u 2016. godine.

-Imam tremu sada pred vama, lepo je biti ovde i sada analizirati sve u kratkim crtama, to je sada lako, možemo da budemo ponosni na ono što smo napravili, mislim na rezultate, igru, ponašanje… izazovi slede i moramo da ; branimo sve izgradjeno – rekao je Radonjić.

Trener crvno-belih dodao je i da je pred ekipom mnogo izazova.

Povezana vest:  Na Mega Vizuru za 300 dinara

-Čeka nas puno toga, moramo biti oprezni, jer će svi hteti da nas pobede, a mi moramo biti jači od svih – rekao je Radonjić.

Zvezda će ovu godinu završti utakmicom protiv prvaka Evrope CSKA iz Moskve u četvratk od 19 sati u beogradskoj Areni.