Trener košarkaša Crvene zvezde, Dejan Radonjić rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv CSKA iz Moskve U Evroligi najlepši način ;da njegova ekipa okonča „ponosnu“ 2016. godinu.

-Još jedno veliko košarkaško veče u Beogradu i Srbiji. Ova 2016. godina, koja nam je za ponos i diku, završava se utakmicom protiv prvaka Evrope – CSKA u Beogradu – rekao je Radonjić novinarima u Kombank areni.

Crvena zvezda dočekaće sutra u Areni prvaka Evrope CSKA iz Moskve u 15. kolu Evrolige. To će biti poslednja utakmica crveno-belih u 2016. godini.

-Nije teško analizirati CSKA, prvaka Evrope. To je ekipa koja je pretpela minimalne promene u odnosu na tim koji je osvojio titulu Evrolige. Otišao je jedan i došla su dva igrača… Zadržali su sve najbolje igrače i igraju sjajno – rekao je Radonjić.

On je rekao da su Miloš Teodosić i Nando De Kolo glavni igrači CSKA, koji je prema njegovim rečima glavni konkurent za osvajanje nove titule u Evroligi.

-Svi znamo da Teodosić dominira Evroligom, a tu je i De Kolo, medjutim, to je ekipa koja ima toliko igrača i da u odsustvu njih dvojice dobija mečeve. Ono što su dokazali do sada jeste da su ekipa koja po svemu glavni pretendent da osvoji, odnosno odbrani trofej u Evroligi – rekao je Radonjić.

On je dodao da njegova ekipa mora da pronadje način da zaustavi ruski tim, koji prosečno po utakmici postiže 90 poena.

Povezana vest:  Metalac bolji od Igokee

-Oni su ekipa koja postiže mnogo poena, 90 po meču, uz po 20 i nešto asistencija, a takodje imaju ogroman procenat uspešnosti u šutu za tri. Njihova igra ;je bazirana na igri dva velika igrača, ali su i ostali tu… Mi moramo kroz odbranu da pokušamo da nadjemo način da ih zaustavimo – rekao je Radonjić.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio bolji od Memfisa

Utakmica 15. kola Evrolige izmedju Crvene zvezde i CSKA iz Moskve igraće se sutra od 19.00 u Kombank areni.