Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je večerašnja utakmica i pobeda protiv CSKA za pamćenje i dodao da je njegova ekipa pokazala da može svakoga da pobedi.

-Imali smo neverovatan težak raspored u decembru i pravi test za ekipu koliko može. Mislim da smo taj test položili najvišom mogućom ocenom i zaokružili ovaj mesec i ovu godinu najvećom pobeodm u ovoj sezoni protiv aktuelnog praka Evrope u ovakvom ambijentu. Ovo je veče za pamćenje – rekao je Mitrović novinarima posle utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu u Evroligi, pošto su večeras u Beogradu savladali moskovski CSKA sa 78:67.

-U decembarskom nizu utakmica igrali smo nestvarnu odbranu, možda samo protiv Cedevite nismo, ali ostalo je izgledalo impresivno. Sveli smo CSKA na 63 poena, četiri poena su nam dali u poslednjem minutu. To je ono što potenciramo zadnjih nekoliko godina i naglašavamo kao naše najjače oružje. Pokazalo se istinito da kada igramo našu igru i odbranu kakvu smo igrali večeras možemo protiv svakoga… Pobedili smo CSKA, pobedili smo najjačeg u Evropi i to je dokaz da možemo da igramo sa svima – rekao je Mitrović.

Povezana vest:  Trinkijeri želi pobedu u meču protiv Zvezde

Najefikasniji košarkaš Zvezde na večerašnjoj utakmici Ognjen Kuzmić ocenio je da je ekipa zahvaljujući čvrstoj odbrani došla do „velike pobede“.

-Počelo je odlično, pogotovo u odbrani, nje moglo bolje. Pokazalo se da možemo da igramo odbranu protiv svih, ali samo tako možemo da nastavimo i u narednim utakmicama. – rekao je Kuzmić.

On je večeras predvodio Zvezdu sa 16 poena, 10 skokova i po dve asistencije i ukradene lopte, međutim, centar crveno-belih rekao je da „uvek može bolje“.

Povezana vest:  Đilas: Blizu smo sporazumu koji će svima odgovarati

Kuzmić je ocenio da je kvalitet crveno-belih to što „u svakom trenutku neko od igrača može da povuče tim ka pobedi“.

-Nejt je u poslednjoj deonici ušao i povukao ekipu. To je naš kvalitet, a ne samo jedan igrač. Uvek možemo da ‘izmiksujemo’, pa protivnik nije siguran šta da očekuje – rekao je Kuzmić.

Povezana vest:  16. KOLO NLB LIGE, Nova pobeda Partizana u Pioniru

Upitan da li posle večerašnje pobede protiv CSKA razmišlja o plasmanu u Top 8 Evrolige, Kuzmić je rekao da ima još mnogo da se igra.

-Ima još 15 utakmica. Ne razmišljam o tome. Bitno je da se koncentrišemo na sledeću utakmicu. Rano je pričati o tome. Bitno je da u 2017. godinu ulazimo s velikom pobedom, ali je i bitno da svi ostanemo zdravi – rekao je on.

Beogradski klub je zabeležio sedmu pobedu, dok je ekipi CSKA ovo bio tek treći poraz u 15 utakmica Evrolige.

Zvezda će u sledećem kolu 6. jaunara gostovati Žalgirisu u Kaunasu.